Sant Pere i Sant Miquel s’afegeixen al pla educatiu d’entorn de Castelló

0
1474

La Generalitat també col·laborarà en el pla, que vol millorar el rendiment acadèmic, social, laboral i personal de nens i joves


 

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat i els ajuntaments de Sant Pere Pescador i de Sant Miquel de Fluvià s’han adherit al Pla Educatiu d’Entorn que l’Ajuntament de Castelló d’Empúries impulsa des de fa 11 cursos escolars. Dimarts passat els responsables de les quatre administracions van signar un conveni de col·laboració a l’Ajuntament castelloní.

Aquesta iniciativa va néixer amb la voluntat de donar resposta, d’una manera integrada i comunitària, a les necessitats educatives dels infants i joves, coordinant i dinamitzant l’acció educativa més enllà de l’àmbit escolar. Per aconseguir-ho, s’han impulsat desenes d’accions adreçades tant a l’alumnat com a la comunitat educativa en general, donant una atenció especial als sectors socials més desfavorits.

Amb el pas del temps el pla ha anat creixent i s’ha anat adaptant a les necessitats concretes de CastellĂł d’EmpĂşries, però tenint en compte les noves realitats, l’any passat ja es va fer una diagnosi (a travĂ©s d’enquestes a entitats, centres educatius, alumnes, famĂ­lies i diverses Ă rees de l’Ajuntament) per replantejar aquestes actuacions. A grans trets, el pla tĂ© un doble objectiu. D’una banda, contribuir al foment de la llengua catalana i a la millora de l’èxit educatiu de l’alumnat en tots els Ă mbits de la seva vida (personal, acadèmic, social i laboral). I de l’altra, afavorir la convivència, la cohesiĂł social i la creaciĂł o manteniment d’una xarxa educativa que doni una resposta global, integral i mĂ©s eficaç als reptes educatius actuals. A mĂ©s, enguany es vol fomentar la participaciĂł de tots els agents (entitats, centres, famĂ­lies, alumnats…) en l’elaboraciĂł del projecte d’actuacions. Un projecte que s’aprovarĂ  en la propera ComissiĂł representativa-institucional, prevista per al 26 d’octubre. I aquest mateix dia es farĂ  una conferència oberta a tothom per inaugurar el curs escolar 2017-2018.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li