Sant Pere i Sant Miquel s’afegeixen al pla educatiu d’entorn de Castelló

0
994

La Generalitat també col·laborarà en el pla, que vol millorar el rendiment acadÚmic, social, laboral i personal de nens i joves


 

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat i els ajuntaments de Sant Pere Pescador i de Sant Miquel de FluviĂ  s’han adherit al Pla Educatiu d’Entorn que l’Ajuntament de CastellĂł d’EmpĂșries impulsa des de fa 11 cursos escolars. Dimarts passat els responsables de les quatre administracions van signar un conveni de col·laboraciĂł a l’Ajuntament castellonĂ­.

Aquesta iniciativa va nĂ©ixer amb la voluntat de donar resposta, d’una manera integrada i comunitĂ ria, a les necessitats educatives dels infants i joves, coordinant i dinamitzant l’acciĂł educativa mĂ©s enllĂ  de l’àmbit escolar. Per aconseguir-ho, s’han impulsat desenes d’accions adreçades tant a l’alumnat com a la comunitat educativa en general, donant una atenciĂł especial als sectors socials mĂ©s desfavorits.

Amb el pas del temps el pla ha anat creixent i s’ha anat adaptant a les necessitats concretes de CastellĂł d’EmpĂșries, perĂČ tenint en compte les noves realitats, l’any passat ja es va fer una diagnosi (a travĂ©s d’enquestes a entitats, centres educatius, alumnes, famĂ­lies i diverses Ă rees de l’Ajuntament) per replantejar aquestes actuacions. A grans trets, el pla tĂ© un doble objectiu. D’una banda, contribuir al foment de la llengua catalana i a la millora de l’ùxit educatiu de l’alumnat en tots els Ă mbits de la seva vida (personal, acadĂšmic, social i laboral). I de l’altra, afavorir la convivĂšncia, la cohesiĂł social i la creaciĂł o manteniment d’una xarxa educativa que doni una resposta global, integral i mĂ©s eficaç als reptes educatius actuals. A mĂ©s, enguany es vol fomentar la participaciĂł de tots els agents (entitats, centres, famĂ­lies, alumnats…) en l’elaboraciĂł del projecte d’actuacions. Un projecte que s’aprovarĂ  en la propera ComissiĂł representativa-institucional, prevista per al 26 d’octubre. I aquest mateix dia es farĂ  una conferĂšncia oberta a tothom per inaugurar el curs escolar 2017-2018.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li