Sant Pere aposta pel foil

0
1031

El Campionat del Món s’aturarà a les nostres aigües del 28 de maig al 2 de juny, focalitzant-se en aquesta modalitat


 

És inevitablement simptomàtic: l’arribada del bon temps accelera la pràctica dels esports aquàtics. I a l’Alt Empordà, comarca costanera, això es fa més que palès. Un exemple referencial és el Campionat del Món de Windsurf (PWA World Tour)-Gran Premi Catalunya Costa Brava, esdeveniment que enguany, del 28 de maig al 2 de juny, celebrarà la 21a edició a les aigües de Sant Pere Pescador. «El campionat ja està més que consolidat. De fet, podríem dir que ja ens trobem en aquella inèrcia en la qual l’afició ens empeny cada any a seguir evolucionant i millorant. Som un esdeveniment de referència mundial, tant pel que fa a la competició com a la concentració de furgonetes», diu Panxo Pi-Suñer, organitzador del Campionat del Món de surf de vela.

El campionat d’aquest 2019, que reunirà els 64 millors windsurfistes del planeta, se centrarà només en una modalitat, el foil, que ja l’any passat va debutar amb bona nota a les aigües empordaneses. «El foil és un èxit a escala mundial i sempre podrem dir que nosaltres vam ser els pioners en fer-ne les primeres proves. Estem parlant d’una modalitat més espectacular, les planxes volen damunt l’aigua, i els windsurfistes són més tècnics i lleugers», puntualitza Pi-Suñer abans d’apuntar alguns dels noms a tenir en compte: «A Sant Pere hi competiran alguns dels grans representants de la vella guàrdia, com ara el veterà Antoine Albeau, però també hi serà present tota aquesta nova generació de windsurfistes joves que està pujant amb molta força i molta tècnica. Serà un campionat molt obert». En l’àmbit català, l’esportista més destacat serà Ramon Pastor, resident a Tarifa, especialitzat en foil i que acaba de guanyar l’Europeu.

PIONERS. Segons Pi-Suñer, el creixement del campionat ha estat lligat amb l’actualitat: «Hem intentat ser sempre pioners de la mà de la indústria, que ara reclama el foil». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li