Sant Miquel de Fluvià dedica la XIV Fira d’oficis artesans al paper i les arts del llibre

0
894

La 14a edició de la fira se celebrarà el diumenge, 29 de maig, de les 10 h a les 20 h


Aquest diumenge, Sant Miquel de Fluvià celebrarà una de les fires més arrelades de la seva població. Estem parlant de la XVI Fira d’oficis artesans, que omplirà el poble de cultura i tradició aquest pròxim diumenge, 29 de maig. Des de l’organització de la fira temàtica expliquen que la fira es fa en un entorn ambientat en l’època dels monjos benedictins i durant el dia hi haurà nombroses demostracions d’oficis antics que els artesans d’avui mantenen viu, a més, d’altres activitats com ara visites guiades, balls, espectacles d’animació, tallers per la mainada o una cercavila, entre altres.

EL MONOGRÀFIC. Aquesta fira és coneguda arreu de l’Empordà perquè cada any, Sant Miquel, dedica la Fira a un dels oficis amb un monogràfic que serveix de fil conductor de les diferents activitats que es duen a terme. Enguany la fira està dedicada al paper i les arts del llibre i els visitants durant tot el dia podran gaudir de les demostracions de paperaires, enquadernadors/es, il·lustradors/es… Juntament amb els artesans i les artesanes que fan les demostracions durant el dia, el monogràfic es complementa amb diferents exposicions. En aquesta edició es podrà gaudir de les obres de la gravadora Finucha Prats, de l’artista plàstica Olga Serral i del fotògraf professional Jordi Mestre.

MOSTRA D’OFICIS. Tal com expliquen des de la comissió de la fira, «per Sant Miquel de Fluvià la Fira és molt més que una mostra d’oficis artesans, és el treball col·lectiu i comunitari dels veïns del poble durant els mesos anteriors. És un acte de participació popular i de lluïment de tot un poble. En la preparació hi participen diferents entitats del poble, col·lectius de dones, de joves, de gent gran, els infants de l’escola… tots ells amb la il·lusió i la motivació de fer cada any una Fira més bonica».

FIRA D’ARTESANIA. Després de tretze anys des de la primera edició de la Fira, avui és una Fira consolidada i coneguda a la comarca. «Ens acompanyen artesans i artesanes de tota Catalunya i això és perquè, en la mesura del possible, intentem tenir-ne cura i donem molta importància als seus treballs artesanals», desgranen des de l’organització.

Cal saber, que el visitant de la mostra d’oficis de Sant Miquel de Fluvià no només trobarà demostracions d’oficis, sinó que, passejant pels carrers del poble podrà endinsar-se a la fira d’artesania i alimentació que s’omplirà amb parades, tallers, manualitats i objectes elaborats per diferents col·lectius del poble. Durant la jornada, també hi haurà mostres de cultura popular i visites guiades a l’Església i el seu entorn i representacions teatrals itinerants. A més, durant tot el dia hi haurà jocs de fusta per a totes les edats, a la pista municipal.

CONCURS IG. Com és habitual a la majoria de fires temàtiques del territori, Sant Miquel de Fluvià també organitza un concurs de fotografies a través de la plataforma digital Instagram. Per participar-hi, cal penjar una imatge amb l’etiqueta #Firaoficis2022. És un concurs de fotografia obert a tothom.

MENÚ DE LA FIRA. Aquest diumenge, 29 de maig, durant tot el dia hi haurà la guingueta de Sant Miquel de Fluvià oberta per prendre alguna beguda o bé dinar, però també cal saber que hi haurà el menú de la Fira. El preu del menú és de 10 euros i inclou: patates xips, graella, torrada, allioli, gelat de postres, vi i aigua i cafè. Des de l’organització de la Fira i els veïns de Sant Miquel de Fluvià «conviden a tots els visitants a passejar per la Fira d’Oficis Artesans i deixar-se portar per les demostracions, l’ambientació i la complicitat del poble».


*Pots consultar el cartell de la fira, aquí. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li