Sancions per reproduir mĂşsica al carrer

0
468

Queda prohibida –sigui amb instruments o amb mitjans electromecànics–, a menys que es compti amb l’autorització municipal pertinent


Reproduir música al carrer sense permís municipal serà objecte de sanció, segons l’ordenança de civisme i convivència ciutadana. La reproducció de música a la via pública queda prohibida –sigui amb instruments o amb mitjans electromecànics–, a menys que es compti amb l’autorització municipal pertinent. Aquesta és una de les actualitzacions de l’ordenança que l’Ajuntament de Figueres està tramitant. Es tracta que la regulació sigui més efectiva i àgil a l’hora d’aplicar sancions. Alhora l’ordenança s’adapta a les estipulacions de la Llei 39/2015 així com als reglaments que la desenvolupen.

Amb l’actualització s’amplia el ventall d’infraccions, com ara la pràctica d’acrobàcies i jocs d’habilitat amb monopatí, patí o similars fora de les àrees destinades. D’altra banda, es limita la venda i el consum de begudes alcohòliques entre les 23 h i les 8 h, i es limita només a permetre la venda i el consum als establiments oberts al públic que siguin de restauració i/o activitats recreatives i als seus espais annexos sempre que el consum sigui a l’interior dels locals autoritzats.

La nova proposta s’ha passat als grups de l’oposició per tal que hi puguin fer aportacions abans d’aprovar-la. El vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, explica que «l’objectiu principal de l’ordenança és l’establiment d’un clima de civisme, de convivència i de respecte que fomenti les relacions solidàries, tolerants i respectuoses entre ciutadans i que estableixi mecanismes per corregir i sancionar les actituds incíviques, negligents i irresponsables que deterioren la qualitat de vida a la ciutat».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li