Salvi Güell recuperarà dijous l’alcaldia de Castelló gràcies al pacte entre ERC i CiU

0
976

Just després de les eleccions no es van entendre, però 11 mesos després, i havent fracassat l’acord que aleshores va donar l’alcaldia a Assumpció Brossa, ho han aconseguit. Els grups d’ERC i CiU de Castelló d’Empúries han arribat a un acord que els permetrà formar un govern sòlid, amb 10 regidors dels 17 que hi ha al ple, en principi fins a finals de legislatura.
Les negociacions han durat dues setmanes. Van començar el 8 d’abril, tres dies després que Brossa expulsés els dos regidors del PP de l’equip de govern i es quedés en minoria (amb quatre regidors de CiU, dos de Plataforma Cívica i un d’UDEM), i van culminar dijous passat. Ahir la fins ara alcaldessa va presentar la seva renúncia i va convocar un ple per a dijous. Serà la segona sessió d’investidura d’aquest mandat, i tots els grups municipals hi podran presentar candidatura. Però el pacte ERC-CiU ja garanteix a Salvi Güell una alcaldia que havia ostentat entre el 2007 i el 2011. I és que liderar ell el nou projecte era una condició sine qua non del republicà, que és qui va guanyar les eleccions.
El mateix Güell recorda que l’any passat ja van intentar pactar però no se’n van sortir. I explica que després de la crisi de govern van oferir negociacions a tots els partits però només CiU va respondre. Després de tres reunions, han arribat a un acord en què “les dues parts hem hagut de cedir”. “Hem entès que calia fer un replantejament de tot plegat perquè si no, això no tira”, admet Güell. Aquesta via d’entesa passa per acabar els projectes que ha començat el govern de Brossa i, a més, executar-ne altres que portava ERC al seu programa electoral; un programa que, de fet, té molts punts en comú amb el de CiU.
Per la seva banda, l’alcaldessa sortint admet que aquest era el “pacte lógic” ja al juny, i argumenta que com que aleshores no es van entendre va formar un govern alternatiu “amb la voluntat de servei al públic”. En trencar-se aquest govern, però, va reprendre les negociacions amb Güell. I ara ha decidit fer un pas al costat “pel bé del poble i del país”.

cartipàs embastat. El nou govern s’estructurarà en tres grans àrees transversals _Alcaldia, Territori i Promoció_ de les quals penjaran les diverses regidories. I tal com va avançar Güell, a cada una hi haurà representants dels dos partits que treballaran conjuntament. Les regidories concretes encara s’han d’acabar de definir a l’espera de la nova incorporació de CiU [vegeu destacat de dalt], però ja se sap que a Alcaldia hi haurà Salvi Güell, Assumpció Brossa _que assumirà la vicealcaldia_ i Anna Massot _que serà segona tinent d’alcalde. També està força clar que, de CiU, Margarita Gelabert mantindrà la regidoria de Festes; Savi Canet, les d’Esports, CeNet i Castelló 2000, i Brossa, Benestar i Família, el Centre Emprèn i el Casal Cívic d’Empuriabrava. Pel que fa als regidors d’ERC, sembla que Josep M. Canet assumirà Urbanisme i Planificació; Ester Piris, Agricultura, Sostenibilitat i Noves Tecnologies; Roser Vitalla, Canals i Platges, i Helena Solana, Promoció. Güell tindrà dedicació exclusiva i Brossa, fins a finals de mandat, també.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li