Salvant primats a la selva africana

0
639

Al bell mig de la selva equatorial de Ghana hi ha el parc d’Ankasa, allà hi viuen els mangabeis, uns primats de mida petita que veuen amenaçada la seva supervivència a causa de la deforestació i la caça indiscriminada de les tribus locals, tant per fer-los servir com a aliment com per vendre’ls al mercat negre.
Per mirar de redreçar aquesta situació hi ha un projecte en marxa finançat pel Zoològic i la Universitat de Barcelona, entre d’altres institucions, que té una doble missió: d’una banda, alliberar i reintroduir alguns dels primats captius als zoològics locals, i de l’altra, fer un important treball educatiu amb les comunitats locals que viuen al parc per conscienciar-los en la importància de conservar aquests animals.
La doble vessant del projecte (el treball amb primats i amb les comunitats humanes) va fer que s’encarregués la tasca a un tipus de veritables especialistes en aquesta matèria: els etoprimatòlegs i els psicòlegs socials i comunitaris. Aquí va ser quan la castellonina Clàudia Turró (1975) i la barcelonina Sònia Sánchez van entrar en joc.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li