Salut Empordà Cooperació ajudarà dos centres a Senegal

0
560

Es tracta dels consultoris de salut de Marda i Leboudou Doue i dona continuïtat al projecte de Thillé Boubacar iniciat fa tres anys


Salut Empordà Cooperació (SEC), l’ONGD de la Fundació Salut Empordà, donarà continuïtat al projecte del centre de salut de Thillé Boubacar (Senegal) i actuarà el proper 2022 en dos dispensaris més, els de Marda i Leboudou Doue.

Durant el darrer mes de juliol, els presidents del SEC i de l’Associació pel Desenvolupament del Riu Senegal de Figueres van fer un viatge d’avaluació final del projecte a Thillé Boubacar, per comprovar sobre el terreny les obres de millora que s’havien fet i supervisar la posada en marxa del Laboratori clínic. Veient els bons resultats del projecte de Thillé i la bona sintonia que hi ha amb els professionals de la comunitat, es va acordar que l’any vinent es reforçarien aquests dos dispensaris amb enviament de material, rehabilitació de les instal·lacions i formació en esterilització.

Des del 2018, el SEC hi ha invertit 35.000 euros, procedents de Dipsalut, Ajuntament de Figueres, Col·legi de Metges de Girona i de persones a títol individual. Aquesta part final del projecte que es durà a terme durant el 2022 consistirà en oferir formació al personal del dispensari enviant-hi professionals especialistes en ecografia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li