Salines Bassegoda proposa més de 600km de rutes BTT per l’Empordà interior

0
3232

Cal destacar que des del centre BTT estan treballant per reformular la xarxa de rutes


Fins a disset municipis de l’Alt Empordà formen part del consorci Salines Bassegoda. Aquest és un dels més extensos pel que fa al nombre de quilòmetres de Catalunya i també d’Espanya. Mirant el mapa de la comarca, l’agrupació de Salines Bassegoda és de les poblacions situades al nord oest de la comarca i és una zona on es preserven gran varietat de paisatges i un ric patrimoni natural i cultural. Des de l’entitat destaquen la «gran riquesa el que fa atractives les trenta-tres rutes BTT que hi ha al Centre BTT.» En aquesta zona hi destaquen postals de muntanya que tenen elements destacables com les serres del massís de les Salines i les serres de l’Alta Garrotxa, amb els pics de la Mare de Déu del Mont, Bassegoda, Montnegre i el roc de Frausa. D’altra banda, hi trobem paisatges fluvials, que formen la conca de la Muga i el Manol donen a les seves capçaleres boscos de vernedes, alzinars i roures; i en el seu curs mitjà boscos de ribera formats per verns, freixes i pollancres juntament amb canyissars. Els aspres de domini bàsicament agrícola, on es combinen lesterres vermelloses amb conreus bàsicament de secà. D’altra banda, en destaca el pantàde Boadella- Darnius i també cal parlar dels elements arquitectònics com el conjunt de Palol Sabaldòria, a Vilafant, el monestir de Sant Llorenç de Sous, a Cabanelles, la col·legiata de Lladó, les múltiples esglésies romàniques, les construccions de pedra seca, l’arquitectura modernista de la Casa Estela d’Agullana i els locals socials.

LES RUTES. Com bé hem dit, hi ha un total de 33 rutes i totes elles estan senyalitzades i homologades per Centres BTT Catalunya i també la Federació Catalana de Ciclisme. Les rutes es poden diferenciar per colors, com les pistes d’esquí, és a dir: les rutes verdes són fàcils, les rutes blaves mitjanes, les rutes vermelles difícils i finalment les rutes negres molt difícils. Des de l’ens revisen de manera periòdica les rutes i busquen alternatives, és per això, que des del Consorci Salines Bassegoda detallen que «en aquests moments estem actualitzant algunes rutes i també la pàgina web, d’aquí a unes setmanes en publicarem els resultats.»

PUNTS D’ACOLLIMENT. Aquest és un apartat que cal tenir en compte a l’hora de fer una ruta ciclista. Un punt d’acolliment és aquell indret on hi ha facilitats i serveis pels ciclistes. A la pàgina web de Salines Bassegoda en destaquen tres: El punt d’acolliment de Maçanet de Cabrenys és el camping de Maçanet de Cabrenys i un altre a Albanyà, al Bassegoda Park.

Tota aquesta informació es pot consultar a la pàgina web de Salines Bassegoda.


  • Pots descarregar-te el suplement de ciclisme a l’Alt Empordà, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li