S’acaba l’alerta, i les restriccions

0
507

Sis mesos després que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) hi decretés l’estat d’alerta per sequera, l’aqüífer del Fluvià-Muga ha tornat a una situació de normalitat hidrològica, i s’han aixecat les restriccions en l’ús d’aigua que afectaven 22 municipis de l’Alt Empordà


Sis mesos després que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) hi decretés l’estat d’alerta per sequera, l’aqüífer del Fluvià-Muga ha tornat a una situació de normalitat hidrològica, i s’han aixecat les restriccions en l’ús d’aigua que afectaven 22 municipis de l’Alt Empordà. Després de revisar la situació de la sequera a totes les conques internes del país, a finals de la setmana passada la mateixa agència va publicar la resolució del seu director al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Sí que es manté la prealerta a l’embassament de Darnius-Boadella, que amb les pluges de les últimes setmanes ha continuat incrementant els seus volums i, a l’hora de tancar aquesta edició, estava al 68% de la seva capacitat (quan a principis de març estava al 40%). Però en la prealerta no hi ha previstes restriccions en cap dels usos i les mesures van encaminades a l’ús de recursos no convencionals (dessalinització) i la posada a punt per preparar la possible activació dels pous de sequera i l’aigua regenerada, a més de comprovar els plans d’emergència amb els ens locals i les entitats d’abastament d’aigua i de la preparació dels primers bans municipals. Pel que fa a l’aqüífer en si, ara se situa a 16,67 metres sobre el nivell del mar, i en el moment de la declaració d’alerta, durant el mes d’octubre de 2021, estava en 15,4 metres. S’ha constatat que en el darrer mes, i després d’un important increment fruit de les pluges del mes de març, el nivell s’ha mantingut estable, fet pel qual s’ha decidit que aquesta unitat d’explotació torni a la situació de normalitat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li