S’acaba la segona part del temporal que ha acumulat més de 100 litres a Cabanes, Roses i Castelló. Boadella supera el 93%

0
498

(TRAMUNTANA.TV).- Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya el temporal de pluja i onatge, ocasionat per una extensa àrea de baixes pressions a les capes mitjanes de la troposfera, s’ha traduït en la formació de dues depressions en superfície, la primera de les quals es va abatre sobre Catalunya divendres a la nit, i la segona, a partir de dilluns a la tarda. L’episodi de dilluns i dimarts s’ha centrat a l’àrea de muntanya del nord-est de Catalunya, amb acumulacions de pluja molt importants a la Serralada Transversal i al Montseny.

Els dos episodis associats a aquest temporal també han anat acompanyats d’una notable alteració marítima, a causa del règim de vent de component est que s’ha mantingut durant força hores. Les boies oceanogràfiques han mesurat onatge superior als 3 metres d’alçada a la meitat nord de la costa, amb una onada màxima de 5,5 metres a Blanes dimarts a la tarda.

A poblacions com Cabanes, Torroella de Fluvià, Ventalló, Roses i Castelló d’Empúries el valors acumulats de les precipitacions en els dos episodis han superat els 100 mm.

Avui dimecres encara s’esperen ruixats dispersos a Catalunya, més probables al nord-est, si bé no es preveuen acumulacions de pluja destacables. Dijous l’atmosfera s’acabarà d’estabilitzar.

D’altra banda el pantà de Boadella ha arribat al 93% de la seva capacitat segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua de primera hora d’aquest dijous. Ahir es van obrir les comportes.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li