Sabies que…?

0
474

El disseny de la plaça de la Geometria de Borrassà compta amb un total de nou plafons didàctics on es pot consultar diferents jocs i activitats per posar a la pràctica amb els elements reals de l’entorn. Als plafons, hi ha destacades les fórmules i proporcions geomètriques


…a BorrassĂ  hi ha la Plaça de la Geometria? L’Ajuntament del municipi va encarregar aquest projecte per fer un espai lĂşdic, educatiu i perquè la mainada, i no tan mainada, poguĂ©s entendre la geometria de manera senzilla i lĂşdica. L’arquitecte Ferran Aizpun de la Escosura va dissenyar l’espai davant de l’escola de Sant Andreu de BorrassĂ . La proximitat amb l’escola va fer que l’arquitecte tinguĂ©s en compte l’equipament docent i aixĂ­ convertir l’espai en una zona lĂşdica.

El projecte d’Aizpun permet descobrir el món de les matemàtiques i la geometria des d’una perspectiva real i palpable a la vida quotidiana, a partir de jocs i diversos plafons que hi ha a la plaça. Tal com detallen a la pàgina web de l’Ajuntament de Borrassà, l’actuació es basa en el paviment i la jardineria, a través d’un llenguatge geomètric d’allò més senzill. Hi ha diferents peces de paviment que reprodueixen formes geomètriques, com ara triangle, quadrat, circumferència, pentàgon, pentalfa —figura en forma d’estrella pentagonal— i rectangle auri o d’or —rectangle harmoniós en el que el seu costat llarg és 1.618 vegades més gran que el costat curt—, i les seves diagonals, segments i proporcions, que es combinen amb diferents espais d’estada i joc.

En conclusió, la plaça de la Geometria de Borrassà posa a disposició de la població diferents eines d’aprenentatge i experimentació. Cal destacar que el disseny de la plaça compta amb un total de nou plafons didàctics on es pot consultar diferents jocs i activitats per posar a la pràctica amb els elements reals de l’entorn. Als plafons hi ha destacades les fórmules i proporcions geomètriques. Per exemple, n’hi ha un sobre la geometria i l’escala, on hi apareix dibuixada la plaça, un altre plafó és sobre les proporcions de Tales, amb pautes per calcular l’alçada del campanar de Borrassà fent servir aquest teorema. Un altre dels plafons explica com es poden calcular les superfícies, i en els altres sis restants s’hi representen activitats per fer càlculs amb el triangle, el cercle, la circumferència, el quadrat, el rectangle d’or i el pentàgon. Aquesta plaça és un dels espais d’interès de Borrassà i tota la informació es pot consultar a la web o amb el codi QR dels plafons.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li