Rutes, història i paisatge

0
1104

El Consorci Salines Bassegoda, que integra 17 pobles, ofereix rutes senderistes d’alt valor patrimonial


Visitar i conèixer les nostres contrades amb el ritme de les passes. Aquesta és una de les funcions del Consorci Salines Bassegoda, una entitat que es va constituir el 2007 i que actuament integra 17 pobles de l’Alt Empordà: Agullana, Albanyà, Avinyonet de Puigventós, Biure d’Empordà, Boadella i les Escaules, Cabanelles, Cistella, Darnius, Lladó, Llers, Maçanet de Cabrenys, Navata, Pont de Molins, Sant Llorenç de la Muga, Terrades, Vilanant i La Vajol, amb el suport de la Diputació de Girona.

Un dels seus objectius clau és fomentar la preservació i la revalorització del patrimoni paisagístic, cultural i mediambiental de l’espai delimitat pels municipis integrants. I és en aquest punt, precisament, on les rutes senderistes agafen notorietat mitjançant itineraris arreu de la comarca.

ATRACTIUS DIVERSOS. Les caminades proposades per Salines Bassegoda ofereixen atractius locals ben diversos: des de joies patrimonials, com ara temples i edificis de gran valor, fins a espais bucòlics, com ara gorgues o miradors o viatges ancestrals en forma de dòlmens.


  • Pots consultar la guia ‘L’Empordà a peu’, aquí. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li