Roses tindrà un nou passeig marítim i un mirador sobre el port

0
1413

El projecte està en fase de licitació, amb un pressupost de 923.000 euros del qual Ports en finança el 50 per cent


 

El passeig marítim de Roses creixerà al llarg de la carretera del Far i es convertirà en un mirador sobre el port amb vistes a la badia. Aquest és l’objectiu del projecte que l’Ajuntament ha posat a licitació i que consisteix en la urbanització de les cobertes dels edificis del moll de ribera del port pesquer i les voreres de la carretera del Far. L’actuació es farà a partir del 2018, segons informa l’Ajuntament.

El conjunt de les obres actuarà sobre una superfície de 6.863 m2, i té un pressupost de 923.000 €, import que l’Ajuntament finançarà al 50% amb Ports de la Generalitat de Catalunya, segons el conveni recentment signat.

La proposta d’ordenació abasta des de l’entrada al port pesquer fins a la zona de les drassanes, en paral·lel a la vorera, i sobre l’actual planta de filetejat de peix i la seva prolongació prevista a curt termini. A l’altura de les drassanes es preveuen un conjunt de rampes i escales que permetran comunicar el pas per a vianants dins el port.

La implantació d’un nou sistema d’enllumenat públic, alineat als arbres del passeig, il·luminarà tant la vorera com el nou passeig, incorporant així aquest nou espai al conjunt dels itineraris que, també de nit, conformen el front marítim de Roses. El mobiliari urbà necessari completarà la urbanització. Les obres es realitzaran en quatre fases d’execució, d’acord amb les característiques constructives de cadascuna.

Un cop finalitzat aquest projecte, se sumarà al condicionament de l’aparcament i el passeig d’accés de la platja dels Palangrers, que s’iniciarà en poques setmanes, així com a l’espai de l’antiga depuradora de marisc, actualment en procés d’enderroc i posterior adequació per ser utilitzat en primera instància com a zona d’estada. Enllestides totes aquestes actuacions, quedarà pendent d’encarar el tram que des de la Rambla dels Ginjolers fins al port esportiu municipal, ocupat en gran part per un aparcament en superfície.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li