Roses tindrà resolt el problema de la Punta a l’estiu del 2018

0
1388

Com cada any, les màquines han estat  treballant  en la regeneració i desplaçament de la sorra


Com cada primavera les platges de Roses se sotmeten als treballs de les excavadores per deixar la sorra a punt per la nova temporada de bany. Fa dies que circulen imatges sobre les tasques a la problemàtica platja de la Punta on cada hivern la sorra queda desplaçada. També ha tornat el debat amb aquells que qüestionen els treballs i els costos que representen. Al marge d’això, l’Ajuntament ha informat que l’estudi encarregat a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) avança un pas més. El projecte que preveu submergir l’espigó, com a mesura definitiva que eviti el desplaçament de la sorra, ja s’ha presentat a l’oficina tècnica ambiental per a la seva aprovació. Si tot és correcte l’actuació es podrà tirar endavant perquè estigui a punt l’estiu del 2018.

SANTA MARGARIDA. Pel que fa a les accions a les platges més cèntriques del municipi, Ports de la Generalitat ha iniciat les tasques de dragatge de la bocana de Santa Margarida. Consisteixen en treure la sorra acumulada. Això permet recuperar la fondària òptima per a la navegació. L’acumulació de sorra fa que la fondària a la bocana disminueixi amb el pas del temps i les actuacions de dragatge han de ser periòdiques. La sorra extreta es va acumulant en una platja a tocar i, des d’allà, es traslladrà a les platges Nova i del Rastrell per al seu condicionament i per a la recuperació de l’amplada perduda pels efectes dels temporals.

La fase de trasllat de la sorra obtinguda es farà en horari de vespres-nits per evitar que els camions que la transporten ocasionin problemes de circulació a la vila. D’altra banda, les tasques d’estesa de la sorra també es fan en aquesta franja horària per evitar que els treballs crein molèsties als usuaris de la platja.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li