Roses rep una col·lecció de 240 peces procedents del fons marí

0
1343

Les peces del fons daten de diferents etapes històriques, compreses entre el segle IV aC fins als inicis del XX, i algunes són arqueològiques, segons l’informe del Centre d’Investigacions Arqueològiques de Girona


 

L’Ajuntament de Roses ha acceptat la donació particular d’una col·lecció d’arqueologia subaquàtica formada per un total de 240 peces, antigues i modernes. Es tracta d’àmfores, ceràmiques, utensilis de pesca i objectes diversos, que han passat a mans del municipi per ser exposades al públic i que fins ara eren propietat de Francisco Falcó, molt relacionat professionalment amb el mar, la pesca i el submarinisme.

Les peces del fons daten de diferents etapes històriques, compreses entre el segle IV aC fins als inicis del XX, i algunes són arqueològiques, segons l’informe del Centre d’Investigacions Arqueològiques de Girona.

Segons els acords de la donació, el consistori farà ara la catalogació del fons i n’editarà el catàleg. Després, les peces de la col·lecció s’exposaran en un lloc accessible al gran públic amb l’objectiu de poder ser contemplades.

L’Ajuntament de Roses ha valorat molt positivament aquesta donació particular i ha agraït a Francisco Falcó la valuosa aportació feta a la població, amb la qual el patrimoni arqueològic municipal passa a engrandir-se i a augmentar la importància.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li