Roses reforma completament el port pesquer

0
1357

Al Port de la Selva també han adequat l’espigó de sorres per potenciar l’amarratge d’embarcacions recreatives i la integració de l’espai al passeig marítim


 

Sense molls ni pantalà. Així és com està actualment el port pesquer de Roses, on a mig gener van començar unes obres de millora molt reivindicades pel sector. El projecte engloba tres punts d’obra: el moll de Ribera, on amarra la flota de la nàutica popular i els xàrters nàutics; el moll dels magatzems dels pescadors, on amarra una part de la flota pesquera, i el pantalà de formigó, on amarra una part de les embarcacions de pesca de petita eslora. L’objectiu dels treballs és impulsar el servei a la pesca, la nàutica popular i els xàrters nàutics.
Ports de la Generalitat hi invertirà un total de 680.000 euros, i la previsió és que les obres estiguin acabades al maig. Mentrestant, les embarcacions de tresmall i de teranyina s’han traslladat a un altre punt de la dàrsena esportiva.

Dimecres, el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, hi va fer una visita acompanyat de l’alcaldessa, Montse Mindan, i del patró major de la Confraria de Pescadors de Roses, Antoni Abad. Mindan va agrair l’actuació a Ports i va destacar que el projecte serà una gran millora per al sector, i també representarà «l’obertura urbanística d’aquest espai, que molt aviat es completarà amb el projecte del passeig i el mirador sobre el port pesquer, que està a punt de començar». I Abad va afegir que «els nous molls ens permetran reordenar la flota i col·locar les embarcacions artesanals al moll de la ribera».

Prèviament, Gòmez també havia visitat el Port de la Selva, on ja han acabat les obres per adequar l’espigó de sorres. En aquest cas Ports ha fet una inversió de 120.000 euros per potenciar l’amarratge d’embarcacions recreatives i la integració de l’espai amb el passeig marítim. Gómez destaca que «l’obra reforça el resguard de la platja dels temporals i potencia el servei a la nàutica popular en temporada alta».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li