Roses projecta habilitar una escola de música al segon pis de l’edifici de la SUF

0
769

L’equip de govern de Roses
_format per CiU i Gent del Poble_ té previst insonoritzar una sala del nou edifici de la SUF per poder-hi habilitar una escola de música. L’Ajuntament no la podria gestionar directament perquè no en té competències, però es trauria a concurs i es farien gestions perquè les quotes fossin com més econòmiques millor. Així ho explica l’alcaldessa, Montse Mindan, que detalla que l’espai s’ubicaria al segon pis de l’immoble, que és el que s’ha d’acabar d’arreglar en una segona fase.
Actualment s’està executant la primera fase del projecte. De fet, just abans de l’estiu es va enderrocar l’antic edifici, però els treballs es van aturar per no perjudicar el sector turístic durant l’estiu i no es reprendran fins a mitjan setembre (les ordenances municipals impedeixen fer obres més grans entre l’1 de juliol i el 31 d’agost).
La Societat Unió Fraternal (SUF), propietària de l’antic immoble, el va cedir a l’Ajuntament a canvi d’un espai a dins d’un nou edifici que s’ha de destinar a usos culturals i socials. Arran d’aquest acord, s’ha dissenyat un equipament valorat en 2,7 milions d’euros que tindrà tres pisos i subterrani. Durant aquesta primera fase es construirà tota l’estructura i es deixaran llestes la sala subterrània, la planta baixa i el primer pis, amb tots els seus acabats.
La planta baixa estarà gestionada en bona part per la SUF, que a part de tenir-hi oficines hi regirà una sala de ball, i també tindrà un bar i serveis. En aquest sentit, Mindan explica: “En el document de programa únic que hem fet amb Gent del Poble, la voluntat és que hi hagi una part de la SUF, que no serà de l’Ajuntament, sinó que la gent que porta l’associació tirarà endavant la sala de ball.” A més, afegeix que els agradaria que el bar fos com un casino i que la SUF fos un centre de trobada cultural. “Amb això coindicim bastant. Voldríem que fos un espai més obert a tothom; un lloc on la gent es pogués anar a trobar”, diu l’alcaldessa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li