Roses podarà més de 800 arbres des d’ara i fins al mes de gener

0
854

Els treballs segueixen el Pla de poda d’arbrat elaborat, que estableix els criteris a seguir d’acord amb les característiques de cada espècie, a més de millorar la gestió del servei i reduir els costos que s’hi destinen


 

A Roses l’empresa municipal Rosersa ha iniciat els treballs de poda d’arbres, unes tasques que s’allargaran fins al gener i que suposaran la poda d’un total de 832 arbres del municipi. Els treballs segueixen el Pla de poda d’arbrat elaborat, que estableix els criteris a seguir d’acord amb les característiques de cada espècie, a més de millorar la gestió del servei i reduir els costos que s’hi destinen.

Els treballs de poda es fan per motius diversos. Es tracta de mantenir els exemplars sans i evitar podes agressives que els puguin afectar el vigor o fer-los vulnerables a plagues o malalties. També permet adaptar el fullatge a la forma més adient i alhora millorar la seguretat a la via pública.

ESTORNELLS. La poda també evita la presència d’estornells en el fullatge i els problemes de vialitat i seguretat que comporten. Tot i això, enguany dels plataners de la riera Ginjolers amb Gran Via, a la plaça Frederic Rahola, a la plaça Empordà i entorn del mercat municipal no se’n podrà preservar la salut. Com a mesura per evitar estornells, s’instal·laran inhibidors acústics que imiten el so d’ocells depredadors. Funcionaran només a la tarda i al capvespre.

MÈTODES. Es fan dos tipus de poda: la de port gran, que requereix l’ús d’un elevador, i la d’arbres més petits. La primera es farà des d’ara i fins al desembre i l’altra, amb escala, entre el novembre i el gener. També es podaran 300 palmeres, d’on es retiraran dàtils i nius de cotorres. Pel que fa als arbres que no es poden podar amb elevadors, es contractarà una empresa especialitzada en poda amb trepa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li