Roses plasma els 30 anys de la titularitat de la Ciutadella

0
1328

L’Ajuntament acaba d’editar el llibre La Ciutadella de Roses. 30 anys de titularitat municipal. 1986-2016, escrit per l’historiador Toni Martínez 


 

La Ciutadella de Roses fa 30 anys que és propietat del municipi. Per aquesta raó l’Ajuntament acaba d’editar el llibre La Ciutadella de Roses. 30 anys de titularitat municipal. 1986-2016, escrit per l’historiador de l’art, Toni Martínez, i amb fotografies de Jesús Mínguez i Jordi Velasco. A llarg de les 224 pàgines del volum, es fa un recorregut per tot allò esdevingut al voltant de la Ciutadella i del castell de la Trinitat. El treball mostra els recursos i esforços dedicats pels diferents governs municipals en la transformació del recinte. Entre els temes hi destaca l’abandonament militar, els intents d’urbanització previs a l’adquisició del monument, i les primeres excavacions i conscienciació de la preservació de l’espai, entre d’altres.

PRESENTACIÓ. El regidor d’Urbanisme, Carles Pàramo, va conduir l’acte de presentació que va comptar amb la presència del conseller de Cultura, Santi Vila; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan. Pàramo va fer una llarga llista de personatges que han treballat per la Ciutadella des dels incis fins avui dia. El regidor i exalcalde de Roses va explicar que “les muralles han passat de ser una nosa a un monument considerat com a bé cultural d’interès general”. El conseller Vila va destacar que cal apostar i invertir en el patrimoni cultural, ja que per exemple “una ruïna es pot convertir en monument”. L’alcaldessa va aprofitar l’avinentesa per demanar inversió per projectes que tenen engegats com ara la museïtzació del castell de la Trinitat o el Rec Fondo, entre d’altres.

.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li