Denuncien el nou conveni sobre animals abandonats a l’Escala

0
1549

L’Anxova Peluda creu que es menysprea la seva tasca voluntària i lamenta que els peluts hagin d’anar a Figueres


 

L’Associació Protectora d’Animals (APA) l’Anxova Peluda ha criticat en un comunicat la intenció de l’Ajuntament de l’Escala de reprendre la relació amb el Consell Comarcal pel que fa a la recollida d’animals abandonats. Això significaria que el Consell s’encarregaria de la gestió de les colònies de gats i que els gossos que es recullin a l’Escala anirien a la gossera de Figueres.

L’entitat diu que l’objectiu de la seva creació va ser evitar que el destí dels animals fos Figueres. Volien «impedir el destí als gossos del poble, després d’anys de denúncies de mala gestió i de condicions indignes» que pateixen els gossos a l’entitat figuerenca.

En el comunicat, la junta de l’Anxova Peluda remarca que mai no han rebut cap ajut de l’Administració local, ni econòmic ni material. També revelen que, a principis d’any, representants de l’associació i de l’Ajuntament es van reunir per plantejar un conveni. A la reunió es va acordar fer una valoració de les necessitats de la protectora, que serien 5 o 6 gàbies en un terreny. La inversió inicial pujaria a 12.000 euros, equivalent a un any de conveni amb el Consell Comarcal. L’entitat assegura que l’Ajuntament no s’havia tornat a posar en contacte amb ells fins ara, que ha anunciat la decisió. L’Anxova Peluda va convocar protestes dilluns, abans del ple municipal. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li