Roses millora més de 2 quilòmetres de camí de ronda amb un cost de 152.000 euros

0
1336

Paral·lelament, Costes destina 181.000 euros a l’Alt Empordà per a accions de manteniment del litoral


 

Els camins de ronda de Roses es milloren amb noves actuacions. Fa pocs dies que han començat les obres de rehabilitació i conservació de dos trams, el que transcorre entre la punta de la Figuerassa i la punta Falconera, de 1.183 metres de longitud, i el que va des de cala Rostella fins a cala Montjoi, de 967 metres. La durada prevista de les obres és de sis mesos i el pressupost puja als 152.000 euros.

El projecte incideix sobre una zona del front marí rosinc que gaudeix d’unes visuals del mar i dels penya-segats i d’una vegetació mediterrània de gran bellesa i valor ambiental. Tot i que actualment els dos camins són practicables en la seva major part, els treballs solucionaran els problemes d’alguns trams de fort pendent, on l’erosió de les aigües impossibilita el pas per l’escolament de terres, deixant zones amb la pedra totalment al descobert i augmentant el risc de caigudes.

Els treballs de rehabilitació i adequació que s’inicien avui consisteixen en la recuperació de paviments i pendents, la construcció de petits murets de pedra seca en alguns trams que es troben en mal estat i la incorporació d’escales, graons de pedra i baranes de fusta per millorar l’accessibilitat i la protecció.

En els diferents àmbits d’actuació s’utilitzaran sempre materials i vegetació autòctons, per conservar i preservar els elements i els valors naturals de l’entorn. El projecte suposarà també la incorporació de noves petites zones d’estada en els punts singulars en què l’amplada ho permeti, per tal d’habilitar zones de descans i gaudi del paisatge.

ALTRES MILLORES AL LITORAL. Mentre s’anunciava l’inici de les obres al camí de ronda de Roses, el departament de Costes del Ministeri de Medi Ambient va anunciar inversions de manteniment del litoral gironí. En el cas de l’Alt Empordà la xifra és de 181.000 euros. Un dels projectes és el de l’estabilització dels penya-segats de la platja dels Morts de Colera, on s’hi han destinat 35.000 euros. Un segon és el condicionament del camí de ronda entre la cala Montgó i la punta Xerric, a l’Escala, que té un pressupost de 65.000 euros. També s’està treballant en la reparació de la riba Confitera de Cadaqués, amb un cost de 16.000 euros. D’altra banda, està pendent d’aprovar l’adequació del camí de ronda a les Tres Platgetes de Portbou, que té un cost previst de 65.000 euros. Finalment, es troba en fase d’estudi l’actuació de manteniment a la punta de Palangres de Roses.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li