Roses marida el ‘Suquet de Peix de Roses’ i el vi DO Empordà

0
656

Del 22 d’octubre a l’1 de novembre els restaurants adherits a la campanya presentaran aquest plat tan típic que elaboraven els pescadors, però en diferents formats


Roses engega, un any més, una de les campanyes gastronòmiques que més defineix la tradició culinària de la població: el Suquet de Peix de Roses. Del 22 d’octubre a l’1 de novembre els restaurants adherits a la campanya presentaran aquest plat tan típic que elaboraven els pescadors, però en diferents formats. Abans de degustar-lo, cal saber que el suquet de peix és un plat d’allò més senzill i consisteix en bullir peix acabat de pescar amb patates. Amb els anys, però, aquest plat ha experimentat una important evolució i la recepta s’ha anat enriquint amb la incorporació de productes típicament mediterranis.

ELS RESTAURANTS ADHERITS. Els establiments que oferiran menús durant la campanya són els següents: Avenida, Bitàkora, Ca la Valeria, El Mirador de l’Almadrava, El Trull, Falconera, La Cala, L’Ancora, Roc Fort, Sa Brasa, Santa Llúcia i L’Estrop.

MARIDATGE I RUTA VI DO EMPORDÀ. A banda de l’oferta gastronòmica, els establiments també maridaran els menús amb vins de la comarca que formen part de la Ruta DO que passa per Roses. El suquet es maridarà amb: Blanc Flor 2020 (bodega Rigau Ros), Garoina (bodega Oliveda), Orlina (Cooperativa de Espolla), Mas Airós (bodega Perelló), Sàtirs (bodega Arché Pagès), Cigonyes (bodegas Peralada), o Sinols (bodega Empordàlia).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li