Roses inicia una campanya contra el top manta enmig de 150 venedors il·legals

0
1390

Des de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament s’han començat a repartir díptics i cartells per alertar la ciutadania i als visitants de la il·legalitat d’aquesta pràctica


Amb l’entrada al mes de juliol la presència de manters a Roses ha augmentat considerablement i tot fa pensar, que encara n’hi haurà més. Segons els comerciants de la zona de Santa Margarida han desembarcat al municipi més de 150 venedors il·legals. Mentrestant, l’Ajuntament està prenent les mesures que té a les seves mans per posar pals a les rodes a aquest fenomen de temporada.

Al marge de la pressió policial que s’exerceix cada estiu per aquestes dates, des de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament s’han començat a repartir díptics i cartells per alertar la ciutadania i als visitants de la il·legalitat d’aquesta pràctica. El material s’ha editat amb col·laboració de la Generalitat i es distribueix a diversos establiments comercials, hotels, càmpings i altres allotjaments turístics en quatre idiomes, català, castellà, anglès i francès. També es repartirà a les oficines d’informació turística del municipi.

El missatge que es dóna adverteix que els productes venuts al top manta no han passat els controls de qualitat. També s’alerta que aquesta activitat il·legal pot suposar una multa de 2.000 euros per al comprador. A nivell més general la campanya informativa vol deixar clar que la pràctica del top manta alimenta grups organitzats que incompleixen la llei i que tot això perjudica l’activitat econòmica del país.

CARRIL BICI. Mentre arriben els manters i es fan els possibles per dissuadir-los de l’activitat il·legal, Roses està enllestint un carril bici a Santa Margarida. El recorregut és de dos quilòmetres i l’objectiu és que les bicicletes, segways i patinets circulin sobre l’espai dels manters. D’aquesta manera se’ls bloquejaria l’activitat. La mesura funciona a altres poblacions i pot ser una bona solució a Roses. El carril estarà a punt aquest mes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li