Roses incorpora un nou sistema per controlar l’aforament

0
1102

El dispositiu té uns sensors capaços de detectar el sentit de pas de les persones, i és capaç de diferenciar si entren o surten del recinte aquàticerà un punt de càrrega ràpida i semiràpida universal, de manera que el podrà utilitzar tothom que hi estigui interessat


La piscina municipal de Roses disposa, des de fa uns dies, d’un sistema automatitzat per controlar l’aforament. Aquesta mesura permet conèixer el nombre total de persones que hi ha a la piscina en temps real. El sistema és el primer que s’instal·la en una piscina pública de la província de Gironès i es basa en una càmera 3D estereoscòpica situada a la zona d’accés de les piscines. El dispositiu té uns sensors capaços de detectar el sentit de pas de les persones, i és capaç de diferenciar si entren o surten del recinte aquàtic. La informació que recull s’envia a un servidor ubicat al núvol de forma directa. A més a més, en cas que l’aforament estigui proper al màxim (de 125 persones), el sistema està preparat per enviar avisos automàtics, fet que permet activar els protocols necessaris per garantir l’aforament. La piscina ha optat per aquesta mesura tecnològica per beneficiar la seguretat i la comoditat de les persones usuàries. Una hipotètica col·locació de torns d’accés hauria comportat una barrera física, que podria haver causat molèsties en el moment d’entrar i sortir del recinte.

Un altre dels avantatges de l’aplicatiu és que no només permet als responsables de la instal·lació conèixer l’ocupació en cada moment, sinó que qualsevol persona pot entrar a la web de la piscina i consultar-ne l’ocupació en temps real. El sistema també mostra l’ocupació de l’espai per franges de dies i hores, fet que pot ajudar els usuaris a decidir quin és el millor moment del dia per anar al recinte.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li