Roses inaugura el seu primer tanatori

0
1531

És un equipament de 200 m2 construïts en una sola planta, que inclou un oratori amb capacitat per a 200 persones


L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el delegat de Mémora a Catalunya, Xavier Poch, van inaugurar dijous el primer tanatori de Roses. L’equipament, d’una sola planta, disposa d’una zona de recepció, tres sales de vetlla, una sala d’usos múltiples o oratori de 200 m2 –que permet una ocupació d’unes 200 persones–, una sala de tanatopràxia, l’àrea administrativa, lavabos i magatzem.

Les sales de vetlla tenen un espai d’estada i el vetllatori pròpiament dit, i disposen de llum i ventilació naturals mitjançant l’accés a un pati. Dues de les sales tenen dimensions i distribució idèntiques, i una altra és més gran i es pot agrupar amb la sala immediata mitjançant un panell abatible per obtenir un espai diàfan de grans dimensions en cas que resulti necessari.

La construcció s’ha caracteritzat per la seva horitzontalitat, que es combina amb el volum sortint de la sala d’usos múltiples (que s’enlaira fins als 6 m) i per un ampli porxat a dues de les façanes. I l’altre element visualment destacable és la relació amb l’espai exterior, amb el qual l’edifici s’integra situant-se d’esquena als habitatges, amb els filtres que aporten la zona verda i oliveres existents, per potenciar el caràcter íntim i tranquil que requereix l’espai. Des de la sala oratori, una sortida a l’exterior possibilita també l’accés directe al recinte del cementiri.

La construcció de l’edifici ha costat 1.200.000 euros, que ha finançat Mémora Servicios Funerarios SL, que és qui va guanyar el concurs convocat per l’Ajuntament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li