Roses i l’Escala defensen els seus certificats sobre l’estat de les platges

0
862

La comarca manté els distintius de les banderes blaves als mateixos vuit punts que l’any passat


La polèmica ha tornat a la Costa Brava pels criteris de concessió de les banderes blaves a les platges. Begur, ha perdut dues banderes blaves aquest any i aquest ajuntament del Baix Empordà ja ha advertit que sortirà de l’associació internacional que lliura aquests distintius. Roses i l’Escala ja ho van fer.

El primer tinent d’alcalde de Roses, Carles Pàramo, va dir en declaracions a Catalunya Ràdio que “el sistema és obsolet” i va afegir Roses “porta auditories de les platges dia a dia”.

L’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, també va declarar al mateix mitjà que la per la tipologia de les platges escalenques “hi ha certificacions europees que donen més garantia sobre la qualitat de la sorra, de l’aigua, el socorrisme o la gestió de residus, entre d’altres”.

José Ramón Sánchez Moro, president de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor, l’entitat que lliura les banderes blaves a l’Estat espanyol, va declarar: “La distinció no es ven, tampoc es compra; qui vulgui que hi participi, i qui no vulgui que no ho faci.”

Aquest 2017, la bandera blava oneja a 28 platges de la demarcació. A l’Alt Empordà no hi ha ni les platges de Roses ni de l’Escala. Sí tenen bandera blava els seus ports esportius i també el de Llançà i el Port de la Selva. Pel que fa a platges amb bandera blava hi ha Grifeu, a Llançà; la de Port de la Selva i la d’Empuriabrava.

Enguany la comarca ha mantingut els distintius de les banderes blaves als mateixos vuit punts que l’any passat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li