Roses farà una consulta veïnal per triar la ubicació del futur tanatori

0
625

L’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, ha anunciat la intenció de fer una consulta entre els veïns del municipi per triar la ubicació del futur tanatori. La proposta del consistori és construir-lo en l’àrea residencial estratègica (ARE) promoguda per la Generalitat i que s’ubicarà a la zona del Rec Fondo, entre la comissaria dels Mossos d’Esquadra i la zona escolar. L’altra possibilitat seria al costat del cementiri, tal com s’havia anunciat inicialment. Casamitjana considera però que la proposta de fer-lo a l’ARE ajudaria a descongestionar la zona del cementiri i s’evitaria augmentar el trànsit de vehicles i persones.

L’alcaldessa ha defensat la proposta que també planteja de la Generalitat d’ubicar el tanatori a la futura ARE de Roses. Segons Casamitjana, aquesta seria una part més recollidora i íntima i permetria descongestionar el trànsit del centre. D’altra banda, veïns de la zona del cementiri han presentat al·legacions en contra que s’hi faci al cementiri tal com estava plantejat inicialment. Amb tot, l’Ajuntament té previst fer una consulta entre els veïns per saber quina ubicació prefereixen.

Casamitjana ha fet aquest anunci durant la presentació de l’àrea residencial estratègica (ARE), aprovada ja per la Comissió d’Urbanisme de Catalunya. S’ubicarà al Rec Fondo, situada entre l’àrea esportiva i la comissaria dels Mossos d’Esquadra i darrera la zona escolar. En total 20,25 hectàrees on s’hi construirà de manera progressiva i segons la demanada 995 habitatges, 498 dels quals seran protegits i la resta, lliures. Segons l’alcaldessa en els propers anys s’urbanitzarà la zona de l’ARE amb tots els serveis i una vegada hagi demanda de pisos es començarà a construir per fases els de protecció oficial adreçats a parelles joves i persones de la tercera edat.

Amb tot, es constituirà un consorci, -format per l’Institut Català del Sòl, els propietaris del sector i l’Ajuntament de Roses-, que decidirà l’evolució urbanística de l’àrea residencial estratègica. ‘Tot i que el procés d’urbanització de l’ARE té un termini de tres o quatre anys, els habitatges s’hi construiran de manera progressiva en funció de les necessitats del municipi al llarg de les properes dècades’, ha dit Magda Casamitjana.A banda dels habitatges, es destinaran 31.012 metres quadrats a una nova escola, a un centre cívic, un equipament poliesportiu, el nou edifici de la policia local i possiblement el tanatori. L’alcaldessa de Roses ha explicat que aquesta nova escola serà per la demanda de la població que s’instal·li en l’ARE. D’altra banda, s’hi construirà l’escola Montserrat Vayreda de dues línies tal com ja estava aprovat. També hi haurà zones verdes com un gran parc central que funcionarà com a corredor verd al llarg de tota l’àrea i places addicionals.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li