Roses fa un salt cap al nou turisme

0
1610

Una setantena d’empresaris van participar ahir a l’acte ‘Roses, model turístic al segle XXI’, la primera jornada de la iniciativa


 

Al voltant d’una setantena d’empresaris van participar ahir dilluns en una reunió a Roses amb l’objectiu de potenciar el municipi alt-empordanès com a destinació turística referencial. En el marc de la jornada «Roses, model turístic al segle XXI», una iniciativa pionera organitzada per l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus i Roses Comerç a l’Hotel Spa Terraza, el vicerector de la Universitat de Girona, José Antonio Donaire, va obrir la jornada amb una ponència on va donar a conèixer algunes de les directrius que hauria de seguir la localitat alt-empordanesa: «S’ha de fixar com a prioritat un catàleg de productes ampli, complementari a l’allotjament i en el qual el visitant se senti actor». «Roses està en el mapa turístic, ja és molt coneguda i reconeguda i ara toca reinventar-se, fer un salt cap al nou turisme», va afegir.

Per la seva banda, el president de l’Estació Nàutica i de Roses Comerç, Miquel Gotanegra, també va apuntar que cal fer «una reflexió profunda i marcar un nou camí», a més d’incidir en la necessitat de desestacionalitzar el turisme.

CONCLUSIONS I RESULTATS. Les conclusions a les quals s’arribi a les jornades de Roses es volen posar en pràctica en col·laboració amb l’Ajuntament. En aquest sentit, la iniciativa vol fixar un full de ruta per al desenvolupament d’accions que incideixin en la millora de la qualitat turística i trobar, així, solucions a les problemàtiques que afecten el sector.

Els debats giraran al voltant del posicionament turístic del municipi i els atractius amb què es compta, però també posaran èmfasi a altres aspectes com la mobilitat a més d’analitzar els diferents tipus d’allotjament i d’oci existent. Amb els resultats a la mà, s’elaboraran unes conclusions i seguidament es presentaran públicament les accions que es proposen per desenvolupar en els pròxims anys.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li