Roses estrena tres punts liles permanents per atendre víctimes de violències masclistes

0
651

Els tres edificis estan identificiats amb els distintius «Roses és punt lila i multicolor» i oferiran atenció i assessorament a les persones afectades per violències masclistes i LGTBI-fòbiques


Coincidint amb el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, que és el 17 de maig, Roses va inaugurar dimarts passat tres punts liles i multicolor permanents. S’han habilitat al CAR Jove, la piscina municipal i la comissaria de la Policia Local. Els tres edificis estan identificiats amb els distintius «Roses és punt lila i multicolor» i oferiran atenció i assessorament a les persones afectades per violències masclistes i LGTBI-fòbiques. El personal dels tres equipaments ha rebut formació específica i eines per afrontar aquest tipus de situacions.

Aquesta nova acció s’emmarca en el pla d’abordatge d’aquest tipus de violències aprovat per l’Ajuntament l’any passat. El pla partia d’un estudi previ que va recollir les experiències i opinions de la ciutadania, sobretot dones i persones del col·lectiu LGTBI. Els resultats van mostrar que el 77% dels consultats havien viscut en els últims cinc anys algun tipus d’agressió sexual en algun dels espais de festa del municipi. El major volum d’agressions viscudes són mirades persistents, invasió de l’espai, persecució, comentaris ofensius o degradants, cops i empentes, exhibicionisme, insistència en una petició o frecs i tocaments sense consentiment. Davant d’aquestes situacions, la majoria de víctimes van manifestar que van fer front a l’agressió sense comptar amb ningú més, mentre que només el 4% dels casos es van comunicar a serveis professionals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li