Roses estrena programació amb dues exposicions de Pilar Farrés i Narcís Costa

0
1524

‘Pell’, de Pilar Farrés, s’obre dissabte a Ca l’Anita, i ‘Construir’, de Narcís Costa, divendres al Teatre Municipal


 

«Pell» és el títol de la mostra de l’artista empordanesa Pilar Farrés, que s’inaugura aquest dissabte a Ca l’Anita de Roses (20 h). L’exposició, oberta fins al 7 d’abril, reuneix fragments de 150 quadres que Farrés ha creat al llarg de la seva trajectòria artística i des de la seva infantesa. Les obres representen els cicles vitals i el creixement artístic, mentre que el llenç es converteix en una pell, metafòrica i real alhora, on queden gravades les emocions, els impulsos i les cicatrius de cada etapa viscuda. Mudar la pell, per l’artista, és necessari per créixer, per transformar-se constantment: «Pell no és un gest artístic arrelat en la nostàlgia, sinó més aviat un exercici d’identitat, en què, com si d’un paisatge narratiu expressiu es tractés, és possible experimentar un procés d’alliberació i realització que permet comprometre’s amb el futur».

PILAR FARRÉS. Des del seu estudi a la Costa Brava, l’artista crea obres que fusionen l’empremta de la naturalesa amb una simbologia pròpia, que s’inspira i homenatja els colors i les formes de l’Empordà a través de diferents tècniques i disciplines.

‘CONSTRUIR’. Un dia abans, divendres, se celebra l’acte d’inauguració de «Construir», del gironí Narcís Costa, al Teatre Municipal de Roses (20 h). La mostra ofereix la darrera sèrie escultòrica de l’artista en què, a partir d’un delicat treball i de l’encaix de trossos de fusta, dona noves formes a objectes quotidians. Un lliri, una ploma, un musclo, un pa o un coixí són alguns dels objectes reinventats per Costa. «Construir», que romandrà oberta fins al 31 de març, representa una oportunitat per gaudir de la destresa de l’artista que, provinent d’una família de fusters, transforma els materials i els integra a sèries temàtiques. Costa va exposar a Ca l’Anita amb «Ras-le-bol» la primavera del 2017, on explorava el món de la violència i de l’agressió, la imposició i el buit.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li