Roses és la vila on més s’han encarit els lloguers

0
1466

Ara, llogar-hi un habitatge de tres habitacions costa, de mitjana, 675 euros mensuals, davant dels 575 que costa a Figueres


Roses és el municipi gironí on més s’han encarit els lloguers aquest 2020. Així ho indica el 41è Estudi de preus de mercat dels habitatges a la província de Girona, el·laborat pel Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (API) i el Gremi de Promotors i Constructors d’Edificis de Girona, amb la col·laboració del Col·legi d’Administradors de Finques de Girona. El document, que es va presentar divendres, ofereix dades recollides fins l’octubre del 2020 a 11 municipis gironins de referència, i les compara amb els estudis anteriors. En matèria de lloguers, destaca que en l’últim any a Roses s’han encarit fins a un 17,39%. Ara, llogar-hi un habitatge de tres habitacions costa, de mitjana, 675 euros mensuals, davant dels 575 que costa a Figueres.

Pel que fa a la compra, Figueres continua sent el tercer municipi amb els preus més baixos de la demarcació, només per darrera de Salt i Santa Coloma de Farners. A les zones més cares de la ciutat (Vila Jardí, la Creu de la Mà i el carrer Nou), l’habitatge nou hi costa —de mitjana— 2.116 €/m2 (xifra que representa una baixada interanual de l’11,9%) i el de segona mà, 1.711. A la zona més barata de què es disposen dades (Horta Capallera, Parc Bosc, l’Aigüeta, Rally Sud, Vilatenim, Olivar Gran i Vilallonga), en canvi, s’hi pot trobar un habitatge de segona mà per 897 €/m2. A Roses, comprar un habitatge nou a primera línia de mar costa, de mitjana, 3.973 €/m2.


  • Pots consultar els gràfics, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li