Roses contractarà busos llançadora per accedir a les cales del cap de Creus

0
823

Els comptes preveuen augmentar un 18,43% la partida de l’àrea de Turisme i destinar 1,7 milions a inversions


El projecte de pressupost de Roses per al 2022 vol avançar en una nova fase del pla de protecció del cap de Creus. Davant l’èxit de les restriccions d’aquest estiu, amb el control de l’accés motoritzat, l’Ajuntament té previst incloure una partida de 23.000 euros per a la contractació del servei de bus llançadora cap a les cales del parc natural. A més, s’inclou la inversió en terrenys per habilitar aparcaments dissuasius.

La proposta de pressupostos que van presentar dijous passat l’alcalde, Joan Plana, i el regidor d’Hisenda, Marc Danés, també preveu un augment del 18,43% de la partida a l’àrea de Turisme respecte del 2021. Això incorpora la inversió necessària per a equipaments del projecte Roses LAB (84.000 €). Es tracta d’un nou centre d’innovació turística i social que, mitjançant l’aplicació de les TIC, generi el coneixement necessari de l’activitat turística per dissenyar noves accions d’equilibri entre el desenvolupament econòmic i el desenvolupament social del municipi. També es preveu un increment del 22% del pressupost de l’Àrea de Promoció Econòmica, que incorpora una partida de 23.800 euros per accions a l’Aula Gastronòmica. D’altra banda, el patrimoni cultural i històric engega un ambiciós projecte de realitat virtual i experimentació (215.000 €). A més, també s’ampliaria el pressupost per a intervencions arqueològiques.

ENDEUTAMENT ZERO. Pel que fa al capítol de les inversions, aquestes ascendeixen a 1.734.500 € i van destinades principalment a la millora urbana i d’infraestructures (veure taula). L’equip de govern també afegeix que arribarà al 2022 amb un endeutament zero i destaca que les noves inversions es finançaran amb recursos corrents del propi ajuntament o a través de subvencions.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li