Roses comença a renovar el servei d’abastament d’aigua potable

0
495

Se substituiran diversos trams de canonada que uneixen estacions de bombament amb dipòsits de regulació de la xarxa


L’Ajuntament de Roses ha començat els treballs de millora del servei d’abastament d’aigua potable. El projecte, valorat en un total d’1.151.376 euros, inclou la substitució de diversos trams de canonada que uneixen estacions de bombament amb dipòsits de regulació de la xarxa d’aigua potable, alguns dels quals estan en un estat de conservació força deficitari.

La setmana passada es van començar a executar les tres primeres fases del projecte general, que tindran un pressupost de 842.946,50 euros i es preveu que tinguin una durada de 7 mesos i mig. En aquest inici d’obres, es va veure afectat el trànsit de la ronda de Circumval·lació, per la qual cosa ja s’ha habilitat un pas alternatiu amb carrils provisionals.

En aquestes tres fases s’instal·larà la canonada d’impulsió de fibrociment que actualment discorre entre els dipòsits Muralles i els Grecs, Illa d’Ítaca, el carrer de Tirso de Molina i el carrer de Roger de Llúria. També se substituirà una nova canonada de fosa dúctil de 600 mm de diàmetre, així com el tram corresponent a la canonada d’abastament procedent de la mina de Can Ponach.

D’altra banda, aquesta setmana s’iniciaran les obres corresponents a les fases 4 i 5, pressupostades en 308.430 euros. En aquest cas, consistiran en la substitució de prop de 1.500 metres de les canonades d’impulsió i distribució que discorren des de l’estació de bombament situada al carrer Drassanes fins als dipòsits Mirador i Panorama i, des d’aquest últim, fins a la intersecció dels carrers Pujada del Puig Rom i Víctor Català. Es preveu que els treballs tinguin una durada de sis mesos.

En aquest cas, es veurà afectat el trànsit del carrer de la Pujada al Puig Rom, el qual quedarà tallat, excepte per als veïns residents, entre la Gran Via de Pau Casals i el Passatge de Marià Aguiló, per la qual cosa s’han habilitat rutes alternatives per a la resta de conductors.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li