Roses comença a guanyar el desitjat espai de 3.500 m2 a primera línia de mar

0
3078

L’Estat ha iniciat el treballs previs a la demolició de l’edifici que està molt deteriorat i era un risc per a la seguretat


 

El Servei Provincial de Costes ja ha posat en marxa el projecte d’enderroc de l’antiga depuradora de marisc de Roses. Des de fa uns dies les màquines treballen retirant els residus i runes que hi ha en aquest espai. Comença així l’operació perquè Roses disposi de 3.500 metres quadrats a primera línia de mar alliberats i pugui tenir un mirador. Per més endavant el municipi voldria una cessió de l’espai per poder-li treure més profit i en especial, dins de l’àmbit turístic.

Tal com es va anunciar abans de l’estiu el projecte d’enderroc ha començat aquest setembre. Els treballs de demolició es faran de manera gradual i duraran quatre mesos. En una primera fase es preveu enderrocar els edificis de planta baixa com ara magatzems, zona de comandament i zona de depuració i manipulació. Tot seguit l’actuació es farà a l’edifici principal de l’antiga Servimar que té dues plantes. Es retirarà el material més contaminant com l’amiant i les plaques d’uralita, que requeriran una feina més específica. Feta aquesta tasca es procedirà a completar l’enderroc de la resta de les instal·lacions. Un cop tot estigui retirat es tindrà l’espai alliberat. El projecte també inclou una partida per a la neteja i condicionament del solar de manera que l’espai serà transitable. També es preveu que la zona s’adapti a l’entorn mitjançant talussos per tal de millorar l’accessibilitat a la nova àrea. Per a més endavant no es descarta convertir l’espai en un mirador amb bancs i amb un accés de baixada a la parcel·la mitjançant unes escales. De tota manera, aquest aspecte s’està valorant a l’Ajuntament per trobar la solució més més adequada a l’espai.

L’antiga depuradora de marisc fa set anys que està en desús i durant tot aquest temps ha anat amuntegant moltes deixalles. A més en els edificis cada vegada més deteriorats era fàcil l’accés de persones i, per tant, el risc de danys i els conflictes. Roses tenia un punt negre a la seva badia i durant molt de temps va estar demanant a l’Estat que posés fil a l’agulla. I és que l’espai és franja costanera i depèn, per tant, del servei de Costes a Girona i del Ministeri de Medi Ambient.

L’antiga depuradora està ubicada a peu del penya-segat de la carretera del Far, a prop del castell de la Trinitat. L’empresa de marisc va funcionar uns anys però quan se li va acabar la concessió no se li va renovar. Va ser aleshores quan Servimar es va ubicar al port pesquer i ara està pendent d’aconseguir els permisos per ampliar les instal·lacions.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li