Roses, colofó de la Transpyr

0
822

La prova ciclista que creua els Pirineus des del Cantàbric fins al Mediterrani tornarà a finalitzar al nostre litoral


 

La localitat de Roses torna a ser enguany un element fonamental en la prova ciclista Transpyr Coast to Coast, un recorregut ciclista que afronta el repte de creuar els Pirineus des del Cantàbric fins al Mediterrani i que aquest 2022 celebra la seva dotzena edició. Un cop més, l’organització ha escollit el nucli alt-empordanès com a punt d’arribada d’aquest esdeveniment, que es va iniciar ahir i que es clourà aquest pròxim dissabte, 18 de juny amb la participació de centenars de ciclistes d’arreu del món.

En total, la prova contempla fins a 20.000 metres de desnivell repartits en 700 quilòmetres de recorregut en BTT o 1.000 quilòmetres de carretera. Uns números exigents que justifiquen el fet que la Transpyr hagi estat nominada diversos anys com una de les millores carreres per etapes de MTB del món, segons National Geographic, o com una de les rutes cicloturistes més valuoses d’Europa, per Lonely Planet.

INICI. Ahir diumenge, 12 de juny, la platja cantàbrica de Saint-Jean-de-Llum va tornar a congregar ciclistes de muntanya i de carretera d’arreu del món, de fins a una vintena de països diferents, que van iniciar una ruta que es divideix en un total de set etapes i que viurà el seu apogeu a l’Alt Empordà, tal com assenyala el director de la cursa, Oriol Sallent: «L’etapa final és la que té un major grau d’emotivitat. Roses serà de nou la localitat amb què somien tots i totes les participants, el punt final del seu repte, i això li atorga un valor molt especial». Per la seva banda, l’alcalde rosinc, Joan Plana, va destacar durant la presentació de la prova «la capacitat de Roses per atreure esdeveniments de la importància i abast de la Transpyr, que a més de promocionar l’esport situa Roses en el mapa i reforça la seva imatge i el seu potencial per a la pràctica esportiva». «Estem segurs que la unió de les dues marques, Transpyr i Roses, continuarà donant molts èxits en el futur», va cloure el batlle.

CATEGORIES. Per limitar l’aforament, ja fa setmanes que l’organització a tancar les inscripcions tant de la modalitat de MTB, la més coneguda, com la de Backroads, que reunirà 70 ciclistes de carretera. A més, la modalitat de bicicleta elèctrica continua el seu creixement en un entorn no competitiu i d’aventura. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li