Roses celebra la festa major del 9 al 18 d’agost amb una cinquantena d’activitats

0
1153

El consistori ha programat prop de deu dies d’actes i esdeveniments festius i tradicionals


Tal com marca la tradició, a l’agost arriba la festa major de Roses i enguany el consistori ha programat un ampli ventall d’activitats tradicionals i festives per a petits i grans. La celebració de l’estiu es durà a terme del 9 d’agost al 18, i des del consistori, en l’apartat de festes populars i tradicions, destaquen múltiples activitats que portaran l’animació als carrers, com és el cas de les matinades i les cercaviles de gegants, els castellers, els balls populars, la missa internacional Oikumene, les havaneres, el lliurament de la Dracma de Plata de Roses, les danses tradicionals o l’espectacle de focs artificials com a acte de cloenda de la festa major.

L’ESPORT. TĂ© una presència important en la celebraciĂł de la festa major de Roses, amb la realitzaciĂł de tornejos que, per la seva extensa trajectòria, han assolit ja la categoria d’històrics. És el cas de la Travessia de NataciĂł al Port de Roses, que enguany arriba a la 83a ediciĂł, o la travessia local de NataciĂł Trofeu Enric Badosa, que arriba al 34è aniversari.

D’altra banda, durant els dies de festa major també hi haurà el Campionat Local de Vòlei Platja, el 17 d’agost al matí, a la platja de Santa Margarida.

LES FIRES I BARRAQUES. Com en altres ocasions, l’espai firal de l’antic càmping Bahía obrirà les seves atraccions del divendres 9 d’agost al diumenge 18, cada dia a partir de les 19 h. Allà també serà l’espai on s’ubicaran les barraques i s’hi faran els concerts programats. (La informació detallada a les pàgines 39 i 41 d’aquesta edició.)

EL GRAN TOBOGAN. Per a la mainada hi haurà moltes activitats com ara espectacles d’animació, les atraccions del recinte firal, contes a la fresca, festa de l’escuma, cercaviles i màgia. Aquestes són algunes de les activitats programades. Cal destacar la consolidació de l’exitosa atracció del gran tobogan aquàtic i l’inflable infantil al carrer Pujada al Puig Rom, que oferirà una jornada de diversió, diumenge 11 d’agost, en horari de matí i tarda.

LES EXPOSICIONS DE LA FESTA. Coincidint amb la celebració de la festa major, Ca l’Anita inaugurarà, el dissabte 10 d’agost, l’exposició de pintura de Josep Ministral, mentre que el programa inclou també visites guiades i activitats al Castell de la Trinitat, la Ciutadella, la Falconera, la ruta megalítica, el refugi antiaeri, el Castrum i Port i la Llotja de Roses.

CERCAVILA DE GEGANTS. Tal com marca la tradició, els Gegants de Roses faran la cercavila pels carrers acompanyats dels Miquelets de la Ciutadella, el 15 d’agost, al matí, a partir de les 10 h. Seguidament es farà la missa solemne de festa major i a continuació seguirà la cercavila dels gegants fins al teatre. A la tarda, hi haurà la XXV Trobada Gegantera de Roses.

ELS FOCS D’ARTIFICI. Roses és un dels municipis de la comarca que tanca la seva festa major amb un espectacle de focs artificials. En aquesta ocasió es faran el 15 d’agost a les 22 h, a l’espigó de la platja de la Punta de Roses. Seguidament hi haurà un concert de Wish al passeig marítim.

MISSA OIKUMENE. La internacional missa oficiada en sis idiomes es durà a terme el dia 11 d’agost al port.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li