Roses canvia menjar per lletres

0
649

M algrat el fred i el vent que van afectar tot Catalunya, i molt especialment l’Alt Empordà, aquest cap de setmana, l’intercanvi d’aliments per llibres que es va fer diumenge a la plaça de Catalunya de Roses, en benefici dels més necessitats, organitzat per la Xarxa de Convivència de Roses, amb la col·laboració de l’Ajuntament del municipi i Llibres Low Cost, va ser un èxit indiscutible. Concretament, la Xarxa per la Convivència de Roses va recollir 200 quilos de menjar a través de la iniciativa solidària que va començar a les deu del matí, a la plaça de Catalunya, on una vintena de voluntaris van instal·lar un punt de recollida de menjar i, en una altra zona, els libres de la llibreria social Llibres Low Cost per entregar.
Com és habitual en aquest tipus de recaptes, els organitzadors de la jornada demanaven productes de primera necessitat, com ara llet, arròs, pasta, oli o conserves. Però per a aquesta ocasió, a les portes de Nadal, també es van recollir productes típics de la gastronomia nadalenca, com ara torrons, neules o polvorons, perquè les persones que tenen menys recursos també puguin celebrar aquestes festes.
A les persones solidàries que portaven algun tipus d’aliment, se’ls entregava un tiquet que podien bescanviar per un llibre de la parada de Llibres Low Cost. Per amenitzar la tarda, es va comptar amb l’actuació dels artistes locals Pablo Guirao i Patrick Ryan.
Els 200 quilos de productes recollits durant l’intercanvi, que es va acabar a les sis de la tarda amb una valoració molt satisfactòria dels organitzadors, es van entregar al Centre de Distribució d’Aliments de la vila.
El projecte, que va néixer a Figueres de la mà dels propietaris de Llibres Low Cost Ester Marcos i Abel Granda, s’ha convertit en una de les actuacions privades i desisteressades que més productes bàsics recull per a les persones més necessitades.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li