Roses aprova una reserva de fons per comprar la històrica casa Rahola

0
2091

L’edifici és a la plaça Catalunya, a prop de l’ajuntament, i podria servir per acollir-hi l’Arxiu Municipal


 

L’Ajuntament de Roses està disposat a fer una oferta per comprar la casa Rahola, un edifici protegit de l’arquitecte Josep Marés construït a finals del segle XIX. El darrer Ple municipal va aprovar dotar per a aquesta adquisició una partida de 852.000 euros. La reserva de fons s’aconsegueix fent una modificació de crèdit i en cas que no s’arribi a un acord amb la propietat actual de l’immoble, els diners serviran per amortitzar crèdit.

L’acord que l’equip de govern va portar al Ple municipal va rebre el suport d’ERC i d’UMdC. El PP i Ciutadans es van abstenir i els dos regidors del PSC hi van votar en contra. El portaveu del grup d’ERC, Joan Plana, ha volgut destacar que han donat suport a la reserva en considerar que adquirir la casa Rahola «és una bona inversió». Plana també es mostra esperançat amb què «la compra es pugui materialitzar» i passi a formar part del «patrimoni de tots els rosincs».

USOS. Es planteja la possibilitat que la casa Rahola pugui acollir l’Arxiu Municipal per la proximitat amb l’Ajuntament. Els detractors de la proposta, però, creuen que l’operació pot superar els dos milions d’euros.

Aquesta casa és una de les poques que es conserven de l’eixample de finals del segle XIX a primera línia de mar. Queden encara la casa Mallol, la casa Mates, la casa del Marquès de Llinàs i la casa Canals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li