Roses adjudica un servei de caiacs, surf de rem i patins a la platja de Santa Margarida

0
1287

Enguany els aficionats al ‘windsurf’ i a la vela tindran un canal pĂșblic a l’altura de l’Hotel MarĂ­tim


 

Els esports de vela tornaran a les platges de Santa Margarida aquesta temporada amb la instal·laciĂł d’un canal pĂșblic per a windsurfistes i aficionats a la vela. A mĂ©s, tambĂ© hi haurĂ  un servei de lloguer de caiacs, surf de rem (paddle surf) i patins. AixĂČ Ă©s el que s’estableix en el nou Pla d’Usos de les platges que ha de rebre el vistiplau definitiu de Capitania MarĂ­tima.

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha explicat que el canal «no Ă©s res mĂ©s que un espai d’entrada i sortida lliure i no d’Ășs privatiu per al windsurf i la vela». Mindan s’ha referit a com va quedar la situaciĂł l’any passat desprĂ©s que va desaparĂšixer l’escola de vela al tram final de Santa Margarida per les queixes d’anys anteriors dels veĂŻns de la zona. La no renovaciĂł de la concessiĂł va deixar sense esports de vela l’espai i l’AssociaciĂł de Santa Margarida «va rectificar» desprĂ©s perquĂš es va trobar amb quĂš els aficionats no tenien oportunitat de fer aquests esports en un espai de platja «tan gran». Ara, el windsurf es podrĂ  fer de manera lliure en el canal pĂșblic, ja que anteriorment -quan hi havia l’escola de vela- la zona delimitada nomĂ©s era per als clients del centre.

EL CANAL. La sortida i l’entrada per als esports de vela tindrĂ  una amplada de 75 metres. El canal s’instal·larĂ  a l’altura d’on hi ha l’aparcament pĂșblic, al costat de l’Hotel MarĂ­tim. Aquesta via marĂ­tima estarĂ  abalisada i comptarĂ  tambĂ© amb senyalitzaciĂł vertical, que indicarĂ  que Ă©s un canal lliure. No estarĂ  permesa, perĂČ, la circulaciĂł de les motos d’aigua ni tampoc de cap embarcaciĂł de motor. En aquest cas hauran d’accedir al port nĂ utic.

En un principi l’Ajuntament tenia la intenciĂł de situar el canal pĂșblic on hi havia hagut l’escola de vela, perĂČ amb les converses mantingudes amb l’AssociaciĂł de Sta. Margarida es va optar per instal·lar-lo davant del MarĂ­tim. Motius com els corrents que hi ha al final del passeig i la situaciĂł de l’espigĂł ho desaconsellaven.

ACTIVITATS FAMILIARS. Les activitats que hi haurĂ  al tram final de Santa Margarida seran d’oci familiar. Ja s’han adjudicat desprĂ©s del concurs pĂșblic els serveis de caiac, surf de rem i patins. S’ha optat per aquestes concessions desprĂ©s d’un estudi que el mateix Ajuntament va impulsar per saber quĂš reclamaven les persones usuĂ ries de la platja. Les enquestes fetes darrerament han posat de manifest que la gent reclama un tipus d’activitats d’oci mĂ©s familiars.

SANTA MARGARIDA. L’estiu passat es va viure una situaciĂł tensa. Hi va haver protestes per la desapariciĂł dels esports de vela, a mĂ©s d’altres reivindicacions de veĂŻns i comerciants. L’Ajuntament no havia renovat la concessiĂł de l’escola de vela desprĂ©s de mĂ©s de 800 signatures en contra d’usuaris de la platja i veĂŻns. Ara, sembla que les aigĂŒes tornen al seu curs.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li