Rosa Tharrats: “Treballo d’una manera molt intuĂŻtiva, sentint els espais amb els teixits”

0
781

“Treballo molt en funciĂł dels espais, i com que aquesta obra s’ha fet especĂ­ficament per a la CanĂČnica de Santa Maria de Vilabertran, vaig voler plasmar la idea del vitrall, perĂČ a travĂ©s dels teixits i dels bioplĂ stics”


Recentment s’ha inaugurat l’exposiciĂł Llum del mĂłn a la CanĂČnica de Vilabertran, on hi ha participat amb la instal·laciĂł d’Speculum caducis. Com s’ha d’interpretar?
Vaig treballar una idea, perĂČ al veure l’espai vaig canviar-la. Treballo molt en funciĂł dels espais, i com que aquesta obra s’ha fet especĂ­ficament per a la CanĂČnica de Santa Maria de Vilabertran, vaig voler plasmar la idea del vitrall, perĂČ a travĂ©s dels teixits i dels bioplĂ stics. El nom d’Speculum caducis, que vol dir «llum pels mortals», provĂ© d’un vers i Ă©s del mateix poema d’on provĂ© el tĂ­tol de l’exposiciĂł.

El seu art vol plasmar, a travĂ©s de patrons de natura, narracions sensorials. Com s’aconsegueix?
Treballo d’una manera molt intuĂŻtiva, sentint l’espai amb els teixits. En aquest cas jugava molt amb el color, les textures, la transparĂšncia, la llum… M’interessava molt treballar la llum i els reflexos i colors que es poden arribar a crear en aquest espai.

Quù aporta la comarca de l’Alt Empordà a les seves creacions? De llum i de colors no ens en falten.
BĂ©, aquĂ­ trobo tot el que tĂ© relaciĂł amb la llum. La llum que hi ha tant a la naturalesa com al mar, les roques, la vegetaciĂł, l’espai i la immensitat que hi ha…

Fins quan podrem veure la instal·laciĂł, que s’emmarca en la ShubertĂ­ada de Vilabertran?
Fins el 26 de setembre d’aquest 2021.

QuÚ més té entre mans Rosa Tharrats?
Estic preparant una exposiciĂł col·lectiva, que tambĂ© som dues persones, per la Bombon projects Art gallery durant el Barcelona Gallery Weekend i que s’inaugurarĂ  el 15 de setembre. I desprĂ©s, a finals d’octubre tambĂ© participarĂ© en una col·lectiva al MACBA, tambĂ© a Barcelona. Sempre treballo amb els teixits, tot i que en alguns llocs tambĂ© hi ha escultura i tapĂ­s, depĂšn de cada exposiciĂł.

I a la comarca té previst alguna mostra més?
Doncs a l’Alt EmpordĂ  de moment no, vaig fer la mostra del Museu de l’EmpordĂ  que encara hi hauria de ser, perĂČ el museu estĂ  en obres. Ara hi ha la de Vilabertran i just em coincideix que tinc aquestes dues que comentava, a Barcelona. Llavors tinc una altra feina a Madrid, perĂČ aixĂČ va com va, i no es pot escollir el lloc.

Parlava de l’Ășs dels teixits a les seves obres, perĂČ al llarg de la seva carrera l’han premiada amb dos PremĂ­ GaudĂ­ i un 080 de Barcelona per vestuari. Hi ha algun altre projecte d’aquesta disciplina?
AMadrid farĂ© el vestuari d’una obra de teatre de Lorca, que estĂ  dirigida per la Marta Pazos pel CDN (Centro DramĂĄtico Nacional) i s’estrena al novembre.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li