Revifen les flames

0
1187

“El delegat d’Interior a Girona va prometre reiteradament que a l’octubre començarien les obres de reforma del parc, però estem a 15 de novembre i el més calent és a l’aigüera. Una vegada més, han faltat a la seva paraula; i ja portem 12 anys de marejades de perdiu i incompliments de promeses.” Amb aquestes paraules, el caporal del parc de Bombers de Figueres Pep Gou justifica la represa de les mobilitzacions per reclamar que s’arreglin les deficiències del parc figuerenc i que es modernitzi l’equipament que fan servir.
Dijous al matí, una vintena de professionals (majoritàriament de Figueres, tot i que també hi havia alguns companys de Roses i de la Jonquera) es van concentrar a la plaça de l’Ajuntament. A toc de cassoles i fent sonar una botzina, van escenificar el començament de les obres que fa anys que reclamen. Admeten que no és l’Ajuntament qui se n’ha de fer càrrec, però tal com va dir Gou, “sí que l’Ajuntament va donar per bona la promesa, i els volem preguntar què pensen fer davant l’evidència que els han enredat”.
De l’ajuntament no en va sortir ningú de l’equip de govern, però sí que van escoltar les seves reclamacions els portaveus municipals del PP (M. Àngels Olmedo), C’s (Héctor Amelló) i ERC (Agnès Lladó). Olmedo i Amelló també van demanar a l’equip de govern que exigeixi a la Generalitat que comencin les obres. “Pensem que quan necessitem els Bombers ells són allà de seguida (…) No és just tenir-los en un lloc que cau a trossos”, va dir Olmedo. I Amelló pensa qeu “és impropi d’un govern disposar d’un cos de bombers sense la tecnologia, material i mitjans adequats”.
reclamació històrica. Arran de les demandes del col·lectiu, a mitjan gener el delegat dels serveis territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta, va confirmar que construirïen un parc nou; però al cap d’uns dies el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Ramon Parés, ho va desmentir. Després d’això, els Bombers van revifar les reclamacions. Volen que almenys s’arrangin les instal·lacions actuals, que es van construir als anys 70 i només es van reformar a principi dels 80. Però tal com explica el delegat sindical d’UGT dels Epaf (Equip de Prevenció Activa Forestal), José Luis Cantón, enguany només s’han canviat les finestres, que era el que estava pitjor. Continuen tenint problemes d’espai, de lavabos embossats, o d’organització del garatge i el magatzem, entre molts altres. Davant d’aquesta situació, que titllen de “precària”, han programat més accions reivindicatives per a les properes setmanes. “Per ètica professional, ens continuarem queixant de les deficiències del nostre parc, i també de les deficiències del servei”, avança Gou.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li