Retiren vegetació acumulada a la presa de Darnius-Boadella

0
1059

Els treballs, que han comportat una inversió superior als 20.800 euros, s’han articulat en dues fases


 

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalitzat diverses actuacions destinades a retirar la vegetació acumulada en diverses parts de la presa de Darnius-Boadella.

Aquests treballs s’han finalitzat recentment, un cop passada la primavera, que és el període en el qual es registra una major aportació d’aigua cap a l’embassament, arrossegant vegetació i troncs provinents de la capçalera del riu la Muga.

Els treballs, que han comportat una inversió superior als 20.800 euros, s’han articulat en dues fases. La primera, concentrada en les immediacions de la presa principal, i la segona, a la carretera d’accés de la infraestructura. Amb les actuacions es garanteix el correcte desguàs, es redueix el risc d’obstruccions, es millora la circulació per carretera i es minimitza el rics d’incendis.

Actualment, l’embassament de Darnius-Boadella està al voltant del 59% (prop de 36 hm3) de la seva capacitat. En ple mes de juliol, la reserva d’aigua es destina per a les demandes urbanes com per satisfer la campanya de reg de l’estiu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li