Retiren residus marítims a zones de posidònia de Roses i Llançà

0
626

La campanya es farà durant tot el mes de maig i acabarà amb accions de divulgació i conscienciació


L’entitat Submon ha iniciat una campanya de retirada de residus de grans dimensions dins del Projecte Libera, destinat a alliberar espais naturals de residus abandonats. Els treballs es realitzaran al llarg de tot el mes de maig a Roses i Llançà, i s’actuarà en zones de camps de fanerògames, com la posidònia.

L’objectiu és localitzar i extreure residus de grans dimensions que estiguin impactant en les praderies de fanerògames marines de la zona.

Les actuacions s’inicien amb una primera localització dels residus i en la valoració de l’impacte de l’extracció en funció de la seva integració en les praderies. Un cop ubicats i analitzada la millor acció a desenvolupar, es retiraran aquells residus que es consideri oportú.

La campanya finalitzarà amb accions de divulgació i conscienciació en ambdues localitats sobre la importància que tenen les fanerògames marines, amb l’objectiu de prevenir l’acumulació d’aquest tipus de residus en el futur (més relacionats amb el fondeig d’embarcacions i amb certes activitats marítimes). És important recordar que les fanerògames marines, entre les quals es troba la posidònia, desenvolupen un paper ecològic fonamental en el medi marí, essent espècies generadores d’hàbitats dels quals depenen una gran quantitat d’espècies marines. També són grans productores d’oxigen i captadores de diòxid de carboni i estan protegides dins l’àmbit autonòmic, estatal i europeu.

El projecte LIBERA, amb el qual Submon col·labora des de l’any 2019, està impulsat per SEO/BirdLife en aliança amb Ecoembes. Des de la seva posada en marxa, el projecte ha mobilitzat 72.000 voluntaris i ha col·laborat amb més de 1.100 organitzacions i col·lectius.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li