Retiren del fons marĂ­ 500 kg de material contaminant

0
1227

El projecte Libera és una iniciativa de l’ONG SEO BirdLife amb el suport d’Ecoembres, que tindrà continuïtat en altres llocs de l’estat espanyol


El projecte Libera ha organitzat una recollida d’objectes del fons marí de Cadaqués, que ha permès retirar 26 elements de fondeig per a embarcacions i embarcacions enfonsades. Tot plegat, uns 500 quilos de material que evitava la preservació de la posidònia. El projecte és una iniciativa de l’ONG SEO BirdLife amb el suport d’Ecoembres, que tindrà continuïtat en altres llocs de l’estat.

La recollida del material té dues fases. En la primera s’analitza si l’objecte afecta la posidònia o si la planta s’hi ha integrat. En una segona fase es fa l’extracció dels materials que impedeixen el creixement de l’espècie marina.

La retirada de residus del cap de Creus ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cadaqués. A més, també ha format part de la campanya ciutadana «1m2 per les platges i els mars», en què la ciutadania els dona dades dels residus que han trobat a sota l’aigua. Aquestes dades s’analitzen i s’incorporen en la base de dades del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li