Restauren al port de Roses una goleta Sueca del 1903 per tornar-la al mar

0
553

Els responsables de World Sailing Experience van localitzar aquesta embarcació fa uns dos anys en un port de Castelldefels, on estava semiabandonada


Lluís Romero i Pau Tatania ja han posat en marxa la segona fase de restauració de la goleta sueca Äran (honor). Els responsables de World Sailing Experience van localitzar aquesta embarcació fa uns dos anys en un port de Castelldefels, on estava semiabandonada. Calculen que hi hauran d’invertir uns 200.000 € i esperen que, si tot va bé, estigui a punt entre els mesos de maig o juny i pugui començar a fer rutes culturals i turístiques des del port de Palamós (Baix Empordà).

Aquesta particular goleta de 33 metres d’eslora i 120 tones, va ser construïda fa 118 anys a Viken, al sud-oest de Suècia, pel mestre d’aixa A. Olsson . Va ser utilitzada pel transport de mercaderies, però també de tot tipus d’aliments, entre els països del mar Bàltic i el mar del Nord. La restauració s’està fent de forma sostenible, amb pintures orgàniques volàtils i productes que generen menys impacte en el medi marí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li