Resseguint l’exili del Coll de Lli

0
1031

La consellera de Justícia Ester Capella demana «no oblidar» en la celebració del Dia Nacional de l’Exili i la Deportació


La Consellera de justícia, Ester Capella, la Directora general de memòria democràtica, Gemma Domènech i el delegat de justícia a Girona Jordi Martinoy, van recórrer dissabte un tros del camí que exiliats com Companys, Azaña o Aguirre van haver de seguir per exiliar-se cap a França quan fugia de les tropes franquistes el 1939. Aquesta caminada la van fer acompanyats d’una petita representació municipal de La Vajol, Agullana i La Jonquera.

Aquesta ruta a peu va ser una de les parts de la celebració del Dia Nacional de l’Exili i la Deportació. Una jornada que també va comptar amb el parlament de Capella que va demanar «no oblidar» i va afegir, «a nosaltres ens toca buscar la veritat, fer justícia, reparar i buscar els mecanismes necessaris perquè no torni a passar».

La diada d’homenatge també va comptar amb una visita al Museu Memorial de l’Exili, on el grup va poder veure l’Exposició #Stolenmemory (Memòria robada), formada pels retorns de documents i pertinences de l’Arxiu Arolsen als familiars de deportats.

DIA NACIONAL DE L’EXILI I LA DEPORTACIÓ. Va ser instituït per la Generalitat de Catalunya l’any 2017, amb l’objectiu de commemorar i recordar la fugida dels màxims representants de les institucions republicanes. Habitualment la seva participació és oberta al públic, però les mesures restrictives han obligat a fer-la en petit format.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li