Republicanisme de conveniència

0
1513

ERC, CUP-Guanyem i Canviem presenten conjuntament una moció per a retirar la Medalla d’Or de la ciutat al rei emèrit Joan Carles I de Borbó. Portaran el text a debat sense el PSC en el ple de juliol. La distinció va ser atorgada l’any 1999 pel llavors alcalde Sr. Joan Armangué (PSC).

Fins al dia d’avui, la CUP ha impulsat en diverses ocasions aquest tipus de moció per retirar la medalla, però fins ara, i per sort, no han prosperat pels vots en contra del PP i l’antiga CiU amb l’abstenció del PSC. Així ens trobàvem la notícia als mitjans el passat 1 de juliol.

Però quina casualitat que una setmana després ens assabentem, també pels mitjans, que els reis d’Espanya visitaran Catalunya. El 17 de juliol vindran a Figueres al Museu Dalí, on el rei Felip és el president d’honor de la Fundació Gala Salvador Dalí. Tot plegat a última hora es retira la moció que es pretenia portar a plenari. Des del Partit Popular no ens creiem que fos un error, de manera que obliga a ajornar la moció sobre la retirada de la Medalla d’Or al rei emèrit. Més aviat estem convençuts que és la por la que ha provocat aquest canvi, per les més que probables repercussions que aquesta visita causarà a la ciutat, en uns moments en què és del tot necessari potenciar Figueres, tant a Catalunya com a la resta d’Espanya.

La mateixa alcaldessa dies enrere havia manifestat a la campanya per impulsar el turisme, la necessitat d’atraure els ciutadans nacionals.

Des del Partit Popular considerem que aquest Govern municipal d’esquerres-comunistes no és conseqüent amb les seves declaracions; tot queda en titulars, espectacle i al final res de res. Nosaltres com a exemple sí que vam ser conseqüents, i no vam assistir al pregó en la 34a edició de la Mostra del Vi de l’Empordà, a càrrec del periodista Jair Dominguez, l’any 2018, per les seves declaracions, entre les quals, destaca que «la república no es construirà amb llacets i manifestacions, sinó amb sang i foc». Esperem que aquest govern faci el mateix i no assisteixi a cap acte, a veure si s’atreveix.

L’obsessiĂł d’ERC i la CUP envers la monarquia Ă©s del tot coneguda. EstĂ  clar que el que voldrien Ă©s una repĂşblica en tota regla i a qualsevol preu. És evident que han oblidat el terrible que va ser. Un d’ells, l’Amiel de Canviem, pretenia ser el salvador de Figueres, el que volia regenerar la polĂ­tica local, baixada de sous, eliminar els cĂ rrecs de confiança… i resulta que, en pocs mesos, el seu cosĂ­ ja estĂ  enxufat. A mĂ©s, per si no en tenim prou, un dels seus objectius era que la titularitat del castell passĂ©s a l’Ajuntament, tot recordant que el republicanisme va ser un dels principis de l’acord amb el Govern.

Tant de bo que la visita dels reis a Figueres serveixi per reflexionar. El que cal ara és treballar per aconseguir una convivència en pau i per la llibertat d’una Espanya de tots i per a tots.

Llarga vida a la ConstituciĂł i llarga vida al rei!

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li