Reportatge: Floquet de neu

0
904

Els nens i nenes de quart parlen de l’emblemĂ tic goril·la albĂ­ que va portar el nom del Zoo de Barcelona arreu


 

El 24 de novembre va fer 13 anys que Floquet de Neu va morir. Quan la mestra va arribar a classe i ens ho va explicar, cap de nosaltres sabia qui era. Potser algun lector sĂ­, però nosaltres no vam tenir la sort de poder-lo anar a visitar al Zoo de Barcelona quan jugava, menjava…

Dies desprĂ©s de l’aniversari de la seva mort, hem estat estudiant qui era Floquet de Neu i perquè era tan important per a molta gent que coneixem: els nostres pares, els nostres avis, els nostres mestres…

Floquet de Neu era un goril·la molt especial perquè era l’únic goril·la albí conegut. El nom de Floquet de Neu li varen posar pel color de la seva pell blanca, que recordava a un petit floc de neu. El doctor Jordi Sabater durant un viatge a Guinea Equatorial el va comprar als caçadors que l’havien capturat i el va portar a Barcelona. Gràcies a una prestigiosa revista, Floquet de Neu es va donar a conèixer mundialment, i molta gent d’arreu del món anava al zoològic de Barcelona a veure’l.

Nico da Costa
Carla del Puerto

Tot i que va aparellar-se i tenir descendents, cap d’aquests va néixer amb albinisme. Des de la seva mort el Zoo de Barcelona ha rebut moltes cartes demanant la clonació de Floquet de Neu.
Si alguna vegada fos clonat, tots els nens i nenes que no hem tingut la sort de conèixer-lo ho podríem fer.

Després d’haver-lo estudiat i haver vist la pel·lícula sobre la seva vida, nosaltres també tenim aquest sentiment d’estima cap al Floquet de Neu i per això n’hem fet un calc i un dibuix lliure.

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz