Rentat de cara i millores d’accés

0
781

Aquesta setmana es reobre el museu i per dissabte es preveu inaugurar la mostra sobre Pere Portabella


El Museu de l’Empordà obrirà les seves portes de nou aquest dijous, 10 de febrer. Ha estat tancat durant quatre mesos per dur-hi a terme una reforma, que tindrà continuïtat amb una segona fase al llarg d’aquest 2022.

LES MILLORES. L’accessibilitat a l’edifici ha canviat perquè s’han eliminat els dos trams d’escala que donen accés a l’espai de recepció del museu. També s’ha habilitat un espai de benvinguda ampli amb més zona per a botiga i llibreria. Així mateix, s’ha recuperat l’espai soterrani amb l’auditori del museu, que fa anys que estava tancat al públic per incompliment de la normativa actual antiincendis. En aquest espai s’hi ha habilitat, a més de l’auditori per a unes 50 persones, un espai de descans.

El cost de la primera fase de la reforma ha sigut de 244.000 €, dels quals la Diputació de Girona ha subvencionat 200.000€ i l’Ajuntament de Figueres, la resta. Aquesta actuació pretén aportar un valor afegit a l’espai cultural de la ciutat, potenciant així el teixit museístic de la zona.

DURANT EL 2022. La segona fase de les obres tindrà un cost de 246.000 €, es durà a terme una reforma dels pisos superiors i el Pla museològic, i l’Ajuntament n’assumirà el cost total. Pel que fa a la reobertura de l’equipament, el 12 de febrer es farà la inauguració oficial de la mostra «Pere Portabella. Art i Vida», on s’exposaran les obres que Portabella ha anat reunint al llarg de la seva vida.

EL MUSEU DEL SEGLE XXI. En la roda de premsa per anunciar el final de la primera fase de les obres, l’alcaldessa, Agnès Lladó, va declarar: «Estem treballant per enfortir el vincle entre la cultura i el turisme de Figueres i posicionar la nostra ciutat en aquest àmbit. El museu té un fons museístic important i ara el seu continent estarà a l’alçada del magnífic contingut».

Pau Preses, vicepresident de la Diputació de Girona, va destacar que «estem convençuts que aquest tipus de projectes ajudaran a la reactivació econòmica de la ciutat i reforcen encara més el posicionament de Figueres, l’Alt Empordà i el conjunt de la demarcació com a referent en turisme cultural».

El regidor de Cultura i Turisme, Alfons Martínez, va posar en valor la reforma: «És molt important fer el Museu de l’Empordà del segle XXI. Un museu central que és la porta de la cultura contemporània a la ciutat i també de la història de la comarca».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li