Relleu generacional i comercial

0
943

Actualment, segons les dades facilitades per l’Ajuntament de Figueres, la ciutat continua liderant el rànquing de ciutat amb més comerços i és el municipi amb més metres quadrats comercials per habitant de Catalunya


La ciutat de Figueres ha destacat, històricament, per la seva oferta comercial. Hi ha qui l’anomena «un centre comercial a l’aire lliure» i hi ha qui ve expressament del país veí per fer-hi jornades maratonianes de compres. Actualment, segons les dades facilitades per l’Ajuntament de Figueres, la ciutat continua liderant el rànquing de ciutat amb més comerços i és el municipi amb més metres quadrats comercials per habitant de Catalunya. En aquest sentit, el relleu generacional hi ha jugat un paper molt important, ja que alguns dels establiments poden presumir d’estar encapçalats per les noves generacions.

EL RELLEU. La ciutat compta amb comerços emblemàtics, tot i que avui dia també hi ha moltes franquícies internacionals. Alguns dels negocis més arrelats compten amb cent cinquanta anys d’història com és el cas de Calçats Roig, un negoci familiar que avui està codirigit per Miquel Roig (fill). Un altre exemple és el de Marta Barneda, qui està al capdavant de la botiga Jovenalla, un negoci dedicat al món de la moda femenina. Un altre comerç que recentment ha celebrat el seu centenari i que pot presumir de relleu generacional és Casals Promise, amb Emma Casals.

La Marta, l’Emma i en Miquel són l’exemple de com les noves generacions poden mantenir el llegat comercial d’una ciutat i dotar-lo de noves perspectives i inquietuds empresarials.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li